Александар Миљатовић који је означен као директни починилац убиства начелника криминалистичке полиције Раденка Башића био је на условном отпусту, са издржавања казне за убиство Саше Илића Шпанца (31), потврђено је медијима.

Извор близак истрази је рекао да је Миљатовићу условни отпуст истицао у новембру ове године, после чега би му се рачунало да је издржао казну.

- Он је казне издржавао у КПЗ Фоча и Туњице и био је узоран и имао је добро владање. Није правио никакве проблеме и поштовао је сва правила због чега је у складу са Законом и добио условни отпуст, a крајем 2020. године је условно пуштен на слободу и изашао из затвора - рекао је наш извор.


Миљатовић је 2008. године у бањалучком Окружниом суду добио 16  и по година робије због убиства Илића које се десило 30. августа 2007. године на паркингу испред Клиничког центра у Бањалуци.

Он је до тог момента био неосуђиван и бавио се рукометом. Миљатовић је тај злочин признао, а према незваничним инфромацијама и у овом случају је признао убиство Башића и истражиоцима испричао како се и шта десило.

Према неким информацијама он је рекао да је убиство Башића наручио Далибор Раилић звани Дуги, а да је он био директни извршилац.

Раилић је ухапшен у оквиру истраге убиства Башића, а одлуком Суда БиХ је притворен због организованог шверца наркотицима.

Миљатовић је због сумње да је убио Башића ухапшен у акцији полиције која је спорведена синоћ и ноћас, а заједно са њим ухапшена је још једна особа која је означена као помагач. 

фото: Принтскрин/Јутјуб/KozarskiVijesnik

 

 

Незванично сазнајемо да ту другу ухапшену особу терете да је помагао Миљатовићу у припреми злочина и да је возио аутомобил са којим су се довезли и побегли са лица места.

Миљатовић је због сумње да је убио Башића ухапшен у акцији полиције која је спорведена синоћ и ноћас, а заједно са њим ухапшена је још једна особа која је означена као помагач. 

Убиство Илића

Миљатовић је Сашу Илића Шпанца (31) усмртио 30. августа 2007. године на паркингу испред Клиничког центра у Бањалуци.

Заједно с њим због убиства је осуђена његова тадашња девојка Јелена Тегел на 15 година затвора. Будући да су обоје тада имали по 19 година у медијима су прозвани за бањалучке "Бони и Клајд".


Миљатовић, који је до убиства Илића био неосуђиван, у потпуности је признао да је  убио Илића хицима из аутоматске пушке.

 

(Глас Српске)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".