Између осталог, Бјанки је приметио да данас многи журе да оптуже Русију за ескалацију тензија, пренела је агенција РИА Новости.

Ипак, када је реч о бомбардовању Југославије, инвазији НАТО трупа на Либију, Ирак, Сирију и Авганистан, Запад је из неког разлога тврдоглаво ћутао о томе и сада не жели да се сећа тога, сматра Бјанки.

Што се тиче извештавања западних медија о ситуацији у Украјини, посебно у програмима италијанских телевизија, Бјанки истиче да се људи углавном труде да буду удаљени и најчешће говоре ни о чему.

Бјанки је истакао да је таква тактика погрешна у тренутним условима и позвао на доношење одлуке. "Морате да бирате да ли ћете остати са НАТО или против НАТО, нема других опција. Где је истина, то је очигледно. Загризли су Русију, али им је претешко.

Фото: Јутјуб принтскрин/KTOTAM

 

 

Они ломе зубе, а ми смо у средини", рекао је италијански новинар. Бјанки је казао да телевизијски канали који од њега траже интервју и добију двочасовну верзију емитују само 30 секунди материјала. Истовремено, ексклузивни снимак који је снимио у Мариупољу уопште није објављен.

Он је, такође, критиковао Италијане, који су се жалили на самоизолацију током пандемије корона вируса и саветовао им да дођу у Донбас и виде шта значи имати храбрости и снаге да се издржи осам година под бомбардовањем.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".