На тој листи, нажалост, још се нису нашли Нада Обрић и Хасан Дудић.

Нада је гостујући у емисији на телевизији "Курир" открила колико износи њена пензија.

- Ја сам добитник свих могућих постојећих награда, у статусу сам истакнутог уметника, добила сам и награду за животно дело, пре два дана и национално признање а да не говорим о осталим наградама. Ја немам националну пензију, имам признање али не и пензију.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

 

- Једно време су скроз искључили могућност за добијање те пензије, сад је то поново уведено и широк је спектар људи који треба да добије националну пензију. Од свих признања имам личну сатисфакцију. Негде ја кривим саме нас зато што немамо националну пензију. 14 година сам радила у општини у Босни и Херцеговини, водила сам салон, не знам колико је укусно да причам колика ми је пензија, имам 16.000 и нешто. Кад сам напунила 65 година, у Босни сам добила 40 евра пензију, сад је то 51 евра а овде у Србији сам добила 12.000 динара у старту и сад је то 16 хиљада. Да морам да живим само од те пензије, не знам како бих, али имам срећом децу која ми помажу - рекла је Нада.

Фото: Јутјуб принтскрин/Балкан Инфо

 

 

Дудић каже да је предао сву потребну документацију за националну пензију.

- Добио сам свакакве награде, само нисам добио националну пензију. Ја нисам имао намеру да тражим сам, продао сам милионске тираже плоча. Од тога је држава имала много користи. Они су поставили од 1. децембра конкурс и јавили су се сви певачи који сматрају да треба да добију пензију, ја нисам ни знао са то док ми колеге нису рекли. Покупио сам документацију и све сам предао, чак сам ишао као национална мањина. Да будем искрен, сви су рекли 100 посто ћу добити. 30 година сам уплаћивао доприносе - каже Хасан. 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".