- Одржали смо састанак са Министарством финансија о читавом низу питања у погледу извршења и буџетских обавеза за ову годину и, што је најважније, о државном налогу за одбрану. И поред тешкоћа које имамо данас, испуњавамо тај план. С обзиром на то да су буџетска средства ове године премашила претходну за 15 одсто, наравно, треба сагледати на шта треба обратити посебну пажњу приликом испуњавања задатака - рекао је министар којег су снимиле и камере.

Шојгу је такође приметио да упркос антируским санкцијама, данас ниво државних уговора износи 85 одсто.

 

- Настављамо са унапређењем снабдевања наоружањем и опремом кредитним средствима. Приоритети су далекометно прецизно наоружање, авијациона опрема, као и одржавање борбене готовости стратешких нуклеарних снага - нагласио је Шојгу.

Он је додао да је, имајући у виду извођење специјалне војне операције у Украјини, 2022. године неопходно одржати зацртани темпо за снабдевање трупа напредним наоружањем, укључујући роботске системе, информатичку подршку и електронско ратовање, као и логистику.

- Такође желим да напоменем да Министарство одбране у потпуности испуњава све друштвене обавезе према особљу, узимајући у обзир донете одлуке о релевантним индексацијама. Ово се односи и на индексацију новчаних додатака војних лица, и накнада цивилног особља, и наравно, како је предвиђено нашим законодавством и војних пензионера. Осим тога, одобрене су измене Закона о ветеранима према којима се учесници специјалне војне операције у Украјини признају као борбени ветерани. Подршка ће бити пружена и рођацима ове категорије војника - додао је руски министар одбране.

Подсетимо, последњих дана се доста спекулисало о томе где је руски министар одбране, као и да нешто није у реду са његовим здрављем. Портпарол Кремља се потом огласио и рекао да је Шојгу добро.

- Шеф руског Министарства одбране Сергеј Шојгу сада има много брига. У току је специјална војна операција. Наравно, сада није баш време за медијске активности. То је сасвим разумљиво - рекао је портпарол Кремља.

(Телеграф)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".