Он је саслушаван више сати, а у наставку истраге биће саслушани и сведоци злочина у породичном дому Павловића. За кривично дело за које се терети, осумњиченом прети и доживотна робија.

Износећи одбрану, Дејан је, наводно, говорио и о "прекиду филма" у кључном моменту, а истражитељи су утврдили да је он кобне ноћи, када је нанео жени смртне повреде ножем, био под дејством алкохола.

Снежана је, како сазнајемо, годинама трпела породично насиље, али је увек прелазила преко Дејановог малтретирања и ње и деце. Последњи пут је у тужилаштву дала изјаву "да се он променио" и "да ће започети нови живот", а чак и ћерка, која је требало да сведочи, рекла да је спавала када се десило насиље, и није желелеле да терети оца. Међутим, исте вечери када је Снежана дошла с посла, почео је сукоб који је окончан трагедијом. Поред две кћери, Павловићи имају и сина, који је, како причају они који их познају, био поштеђен малтретирања, јер је бес оца насилника увек био усмерен на супругу и његове старије сестре.

Прича се да је Дејан био патолошки љубоморан и да је последњих година имао замерке на то како је Снежана васпитала женску децу. Комшије кажу да Дејан једном натерао Снежану и ћерке да у пола ноћи у пиџамама стоје испред куће на минус десет. Насилан и склон алкохолу, уливао је страх и родитељима, који су често узимали у заштиту своју снаху.

Снежана је, наводно, више пута покушавала да напусти Дејана, али се на крају, ипак, враћала кући. Он је често радио у иностранству молерске послове, али је, како причају његови блиски пријатељи, увек настајао пакао када би се вратио кући. Син му је помагао на послу, а његова објава на друштвеним мрежама у којој се потресно опрашта од мајке и нада се да ће њен убица завршити у паклу никога није оставила равнодушним.

КОНТРОЛА

ЗАШТИТНИК грађана Зоран Пашалић је покренуо поступак контроле законитости и правилности рада Центра за социјални рад Врање и Министарства унутрашњих послова. Он тражи од Центра да га у року од 15 дана обавести да ли је био упознат са ситуацијом у овој породици, да ли је било пријава за насиље и да ли је Центар предузео одређене мере како би се пружила адекватна подршка и заштита породици.

НА САСЛУШАЊУ КРИВИО МАЈКУ

Извори из истраге кажу како је Дејан за све што се десило окривио рођену мајку. Наводно је тврдио да није био насилан према Снежани, већ да је његова мајка то лажно пријављивала. "Новости" су разговарале са Росандом Павловић, док јој је снаха још била у болници и која је о Снежани имала само речи хвале, док за сина насилника није хтела ни да чује.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".