Патријарх српски је, на Тргу српских ратника где је служио парастос жртвама поводом 23 године од НАТО агресије у присуству председника Александра Вучића и државног врха Србије, рекао да је свако убиство било где у свету трагедија, срамота и пораз читавог људског рода.

"Чињеница је непобитно да је тада 19 држава учестовало у ''каиновоском'' злочину, бомбардовању и разарању нашег народа и земље, праћено медијским фабрикама и трговањима истинама лажима, пласирањем клевета о нама, нашој цркви и нашем народу. Тада смо били суочени са бескрупулозним злом, са силом која ни тада, као ни било када, није узимала у обзир право и правду", нагласио је патријарх.

Како је рекао, једини критеријум за то су били моћ и сила.

"Зато се молимо за нашу браћу и сестре пострадале у НАТО агресији, као и за све који и данас страдају било где, молимо се за мир у свету. Молимо се данас посебно за престанак сукоба у Украјини, за мир на Блиском истоку, Африци и свуда. Да сви разумеју да смо међусобно сви повезани и једни другима потребни. Сви људи су браћа и сви људи су наш браћа", поручио је Порфирије.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".