Раде је кућу у селу Милочај код Краљева откупио од нове власнице - жене из оближњег села, која је на лицитацији дала најбољу понуду. 

- Претходни власник Радисав Јовановић је од купца морао да откупи кућу, те је она тако опет у његовом поседу. Раде није имао други начин да је одбрани, јер је деложација, тј. присилно исељавање, било јако близу - рекао је извор, а онда објаснио и колико је новца Лепин братанац морао да издвоји за кућу, које се она одрекла у братову корист у оставинској расправи и с којом одавно нема ништа - рекао је извор.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Lepa Lukic

 

- Жена која је купила кућу на лицитацији била је изузетно коректна према Радету и цена је била увећана само за неки мали износ, тек толико да се покрију елементарни трошкови, везани за пренос власништва и таксе које су морале да се плате с тим у вези - додао је он.

Фото: sarics

 

Главни разлог због чега је ова кућа прошле године отишла под добош било је неплаћање кредита од 10.000 евра, који је својевремено подигао певачицин братанац. Раде је сада успео да прикупи новац уз помоћ ћерке, која живи у иностранству.

- Раде је рекао да му је новац обезбедила ћерка, која живи, чини ми се, у Белгији. Остао је да живи ту у кући са супругом, мислим да је она из Пљеваља. Покрај куће држе и етно-ресторан - појаснио је.

Фото: Петар Милошевић

 

Подсетимо, Лепа је истакла да није ни претпостављала да је кућа стављена под хипотеку и да, ако се испостави да је све то истина, за братанца више не жели ни да чује у животу.

- Та прича о продаји ме је веома погодила, сигурно више него Радета, чим је дозволио да до тога дође. О томе нисам ништа знала. Кад сам прочитала да је кућа отишла под добош, звала сам га, питала шта је с кућом на селу, била сам полудела. Испричао ми је да је он тај кредит узео још 2012, али није ми објашњавао ништа. Кад сам га питала како је то дозволио, рекао ми је да то није истина што пише по новинама и да је са адвокатом, да ће све бити у реду. Замолила сам га да ми јави шта је било са адвокатом, да знам на чему сам, рекао је да хоће. И није се јавио од тада. Ако је истина да је ово дозволио, ја више нећу да знам за њега. Код мене је завршио. Терала сам га да он ту кућу прода, јер у њу нико није био ушао шест месеци. Рекао је да је неће никад продати, јер је то његова очевина - рекла је тада Лепа.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".