Лепа Брена је освојила целу Југославију када је легендарни водитељ Милован Илић Минимакс пустио снимак песме "Чачак, Чачак" коју је отпевала са Слатким Грехом у својој ТВ емисији.

Фото: В. Данилов

 

 

- Морам признати да нисам гледала такмичење за "Песму Евровизије", а знате зашто? Сва досадашња такмичења у последњих 7,8 година су заиста била музички незанимљива, некреативна, није се ништа десило. Чак ни оне песме које су постизале неке резултате на Евровизији, нису оне које би вас помериле емотивно. Међутим, Констракта ме је заинтересовала, јер се овакав благи музички земљотрес није догодио 20 година. Веома сам задовољна, као жена која је дуго у шоубизнису и о којој су мишљења износили разни психолози, социолози итд, да су људи заинтересовани да говоре о музици.

- Публика уме да одреагује на иновативне песме каква је ова, и да претресе свако слово у њој. Верујем да песма, да би изазвала емотивне реакције, треба да буде интересантна, а када сам видела колико је интересовање публике и медија, и ја сам послушала "Ин Цорпоре Сано" и свидела ми се јер је заиста другачија. Без обзира на то какав ће бити њен пласман у Европи, ова нумера ће остати упамћена јер је направила највећи бум на целој екс ју сцени у последњих 20 година - рекла је Брена и упоредила Констрактин успех са својим.

Фото: АТА имагес

 

 

- Заиста, када сам приметила како су медији направили халабуку око песме, то ме је подсетило на време пре 40 година, када је "Чачак, Чачак" изазвао музичку револуцију, а слуша се и данас. Такође, све ме је то подсетило и на песму "Ситније, циле, ситније" Корнелија Бате Ковача и Марине Туцаковић, са којом сам се 1983. године такмичила на Југовизији, али нисмо успели да одемо на Евровизију. Један део музичких критичара тада није могао да прихвати поп са елементима фолка. То је била прва таква песма код нас, и још увек је хит, а у свету је тек десетак година касније настао такав правац. И Констрактина песма је другачија, иновативна, има модеран призвук, а опет је питка и блиска људима - испричала је Брена за домаће медије.

Певачица је на крају пожелела срећу Ани Ђурић у Торину:

"Сви волимо Констракту и сви желимо да се пласира феноменално и да успе!".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".