Акција под називом "Братва" резултирала је хапшењем 13 особа, међу којима је вођа организације, али и благајник ове банде.

- Вођа групе сматра се великом нарко -босом у Пољској и Скандинавији. У акцији је заплењено 204 килограма хашиша и 65 килограма марухуане, као и шест возила - саопштила је полиција.

Како су навели, инспектори су пратили камион који је кренуо из Шпаније.

- За воланом је био српски држављанин који је објаснио да вози керамички материјал и мермерне конструкције у Шведску. Међутим, пас за откривање дроге показао је да се ту налази нешто друго. Међу робом је откривена велика пошиљка дроге - наводи се у саопштењу.

Организација је имала складиште у индустријској зони Коин одакле су дрогу камионима са дуплим дном слали даље, показала је истрага.

- Камиони су улазили и излазили са имања уз велике мере обезбеђења. Они су први пут примећени крајем 2020. године и тада је заправо истрага почела. Управо се сазнало да је реч о групи људи који су већ познати полицији и то по кривичним делима у вези са наркотицима - наводи се.

У овим акцијама Цивилне гарде заустављани су и други возачи, а тако се утврдило да је банда имала својеврсан модус операнди.

- Осумњичени су путовали раздвојени у два возила и држали фиксно растојање један између другог. Овај метод познат је под називом "го фаст", а циљ му је да препозна руту и упозори камион на могуће присуство полиције.

Како је наведено, вођа групе лоциран је код Аликантеа.

- Реч је о човеку којим има 31 оптужбу за трговину дрогом у Пољској, а поред њега ухапшен је и други високорангирани припадник.

Претресима домова у Естепони, Марбељи и Коину, осим 56.6 килограма хашиша и 2355 евра, пронађена су и возила, али и полицијска опрема.

- Имали су електрошокере, токи вокије, електронски материјал и документацију, али и предмете и одећу из полицијске опреме. Код њих су пронађени прсулци, мајице, идентификационе таблице и маске са амблемом Цивилне гарде - саопшила је полиција:

- Они су ово користили да би се другим нарко картелима представили као полицајци и украли им дрогу.

(Курир.рс)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".