Овај Беранац се од 11. марта налази у Окружном затвору у Панчеву, где је на издржавању раније изречене казне.

Његов бранилац, адвокат Марко Савић, о томе није обавестио судско веће, иако су имали такав договор, због чега није било наложене његово довођење пред суд.

Шта је било на претходном рочишту

- Не признајем извршење ниједног кривичног дела - кратко се на почетку претходног суђења изјаснио Божидар Столић, а за данас је било планирано изношење одбрана.

Према наводима оптужнице, Голубовић и Столић упознали су се када је Столић прикупљао као инспектор информације о нестанку Горана Михајловића, за чије је убиство пре неколико месеци осумњичен Беливуков клан. Као инспектор отишао је да разговара са Голубовићем, који је у то време био у притвору Централног затвора. Када је Голубовић изашао на слободу, наваодно су се срели и почели "сарадњу".

Столић му је, како се наводи у оптужници, за новац проверавао у бази података МУП-а људе за које је желео да зна да ли је за њима расписана потрага. Осим тога, како се сумња, Голубовићу је достављао и информације из истраге о клану Беливук-Миљковић, јер је један од првих полицајаца који је ушао у злогласну кућу у Ритопеку.

- Столић је окривљеном Голубовићу открио да је био на претресу кућеу Ритопеку и да је утврђено присуство крви, као и да полиција поседује доказе, ДНК трагове, којима се потврђује да су у кући убијени Милан Љепоја, Здравко Радојевић и Горан Величковић. Све наведене информације које је добијао од Столића, Голубовић је прослеђивао Н. Н. особи, која му је рекла да ће уколико Столић буде уредно прослеђивао информације, добити награду од 5.000 евра - наводи се у оптужници. Столић је, наводно, после хапшења Беливука Голубовићу јавио да се он "добро држи и да ништа не прича".

- Примио сам оптужни предлог, разумем га, не признајем извршење ниједног кривичног дела - рекао је Столић током припремног рочишта, на ком су пред почетак суђења заменик тужиоца за организовани криминал и одбрана износили доказе.

Наводе оптужнице тада је негирао и Филип Голубовић из Берана, који је прама наводима тужилаштва, Столићу обећао новац за информације које му је достављао, а он их прослеђивао Н. Н. особи.

Према наводима оптужнице, Голубовић и Столић упознали су се када је Столић био укључен у истрагу нестанка Горана Михајловића, за чије су убиство недавно осумњичени припадници Беливуковог клана. Као инспектор отишао је да узме изјаву о нестанку од Голубовића, који је због другог предмета био у притвору Централног затвора. По изласку Голубовића, наводно су се срели и наставили комуникацију.

Столић му је, како се сумња, за новац проверавао у бази података МУП људе које је тражио. Како се сумња, осим провера, Голубовићу је достављао и информације из истраге о клану Беливук-Миљковић, јер је један од првих полицајаца који је ушао у злогласну кућу у Ритопеку.

- Столић је окривљеном Голубовићу открио да је био на претресу куће у Ритопеку и да је утврђено присуство крви. Открио му је и да полиција поседује доказе, ДНК трагове, којима се потврђује убиство Милана Љепоје, Здравка Радојевића и Горана Величковића.

Све наведене информације које је добијао од Столића Голубовић је прослеђивао Н. Н. особи, који му је рекао да ће, уколико Столић буде уредно прослеђивао информације, добити награду од 5.000 евра - наводи се у оптужници.

Столић је, наводно, после хапшења Беливука Голубовићу јавио и да се он "добро држи и да ништа не прича".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".