Мило Ђукановић је у интервјуу за приштинску КТВ рекао да ће његова посета Приштини бити, како је навео, допринос "међудржавном разумевању и јачању традиције добрих црногорско-албанских односа".

О евентуалној посети Србији, Ђукановић каже да се о томе у овом тренутку не може говорити, због, како каже, нарушених политичких односа две земље.

- Јасан вам је узрок нарушених политичких односа наше две земље последњих година - рекао је Ђукановић.

Црногорски председник тврди да је он апсолутно спреман да разговара са свима, а посебно, каже, са суседима, земљама региона, о јасним политичким принципима.

Такође, тврди да није онај који бира своје саговорнике.

- И нисам од оних који бирају саговорнике, нити сам тај који жели овог или оног председника из Србије. Србија бира свог председника, нека га бира са срећом како грађани Србије желе - рекао је Ђукановић.

О дијалогу Београда и Приштине, Ђукановић каже да је важно да, како наводи, "обе стране покажу одговорност и покушају да развију дијалог ка коначном решењу".

Подсетио је да је Црна Гора признала косовску независност јер, како је рекао, сматра да је то једини прави поглед на будућност.

Говорећи о најављеној посети Приштини, Ђукановић је навео да су "односи две земље односи уважавања, међусобног поштовања, добросуседства".

- Где год да смо се срели и састали (са лидерима Приштине) на многим местима, рекао бих да је то био изузетно примеран однос. Уверен сам да ћемо као лидери обе земље допринети што бољем поверењу између наших земаља и да ћемо наставити ову праксу и традицију - рекао је Ђукановић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".