- Тренуци проведени са њим су заправо деценије... Тренуци без њега су океан тишине и тешко да их можемо преименовати! Али и са "Титаника" има преживелих, а како не би било са "Беле лађе" Панонског морнара, мог Ђорђа?! Наша деца и ја храбро смо прихватили неминовност. Не прође дан а да се не пусти суза, онако дечје кроз смех, присећајући се живота и одрастања уз његову љубав, брижност, духовитост...

Фото: Д. Дозет

 

 

На питање има ли утисак колико Ђорђе недостаје и "балашевићевцима", који време деле на пре и после њега, Оливера одговара:

- Своју прву ЛП плочу Ђоле је назвао "Мојој мами уместо матурске слике у излогу", са дубоким жаљењем јер родитељима није приуштио ту слику... Много година касније "искупио се" тако што је унукама "приуштио" странице у неким од школских читанки, у које је ушетао онако у патикама, шеретски, са рукама у џеповима. Фондација Балашевић ће се за такве ствари залагати и у будућности.

Оливера Балашевић је на Инстаграму понекад делила фотографије из младости на којима су пратиоци приметили да се није пуно променила с годинама, али су их и растужили призоре ње и Ђорђа Балашевића са свадбе и када је он служио војску.

 

 

- Ја сам имала ужасну трему, а Ђорђе је причао вицеве чак и на својој свадби. Када су се отворила врата код матичара и зачули се звуци "Свадбеног марша", дочекали су нас матичар и његова асистенткиња с лентама, а Ђоле је рекао: "Охо! Види мисс и прва пратиља!". Кад су питали има ли ко шта да пријави, он је матичару пружио кључеве од аутомобила и рекао да нешто није у реду с ауспухом. И тако смо се ми "легализирали - испричала је Оливера једном приликом.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".