Зое се овога пута присетила анегдота из прошлости са Констрактом, а онда потом открила зашто је дошло до распада групе “Земља грува”.

- Много је било догодовштина у време када смо биле заједно у групи "Земља грува". Нећу никад заборавити кад смо осванули у Солноку у Мађарској по повратку из Аустрије. Све се десило зато што нам се вагон престројио на други колосек. То је био хаос! - рекла је Зое.

Фото: АТА имагес

 

 

- Једва смо се споразумели с Мађарима и купили карту до Будимпеште, па смо морале да спавамо код Мињиног друга на поду. Такође, никад нећу заборавити узбуђења пред Беовизију 2008. и трудну Констракту. То је читав један живот, тако слободно могу да кажем - каже Зое Кида за "Република.рс" а потом описује како су она и Констракта по карактеру врло различите, па у складу с тим и праве музику.

- Констра и ја смо по карактеру и те како различите, што се одражава и на нашу музику. Те различитости су чиниле музичко богатство и еклектику у Земљи грува и посебност која се, нажалост, тек после 20 година препознаје. Констра је за разлику од мене, сталожена, одмерена, увек изброји до пет, па изговори оно што жели. Промишља, музици приступа рационално - испричала је Ана.

- Ја се водим емоцијама, могу да будем нагла, детињастија сам. Феноменално ми је да се за 20 година, колико смо међусобно сарађивале, нас две никада нисмо посвађале. Увек смо биле једна другој подршка, упућене једна на другу, а истовремено смо биле независне јединице, свака с различитом природом. Провеле смо целу младост заједно и утицале много једна на другу - каже Ана и открива када су одлучиле да свака крене својим путем.

Фото: АТА имагес

 

 

- Свака од нас је аутор с врло специфичним сензибилитетом и имиџом. Прошло је много времена, корона је протресла и нас и сцену, дошло је време да започнемо странице неке нове књиге. То дугујемо себи. Имамо много искуства и довољно година да стојимо иза онога што радимо и будемо независне. То је природан след и ток. Увек ћемо остати пријатељи зато што су иза нас предивне ствари које смо заједно урадиле - рекла је она.

Како каже, Констракта је посвећена мајка, а и комшије је обожавају.

- Констракта је предивна, посвећена мама, којој је породица на првом месту. Знам да је обожавају комшије и да у својој згради има комуну и страва екипу, иначе је и председник кућног савета. Констра је вредна, скромна и стрпљиво ради на задацима. Увек је имала специфичну визуру, укус, осећај за ствари и визионар је када су у питању трендови. Смешно ми је, а негде ме и нервира што тек после 20 година широка публика упознаје њен лик и дело. Где сте, људи, били до сада?! - рекла је Зое Кида.

Ана је очекивала је да ће победу на “Песми за Евровизију ’22” однети Сара Јо, јер је имала највећу пажњу јавности.

- Искрено, нисам веровала да ико може да победи, осим Саре Јо! Некако, све време сам доживљавала избор за Песму Евровизије као сјајан начин да широј публици представимо свој рад, али није ми пало на памет да овај сценарио може да се деси! - рекла је она.

Фото: Јутјуб принтскрин/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

 

- Констрактина победа је доказ да су људи почели да цене оригиналност и различитост. Тек након полуфинала, кад сам видела сценски наступ, помислила сам: “Ово би, ладно, могло да победи!” Универзум је умешао прсте и ово је Констриних пет минута! Браво Констрице, искидала си! Сад верујем да Констра може да се врати као победник и с Евросонга! - закључила је Зое Кида.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".