Прича о браку чувене певачице и њеног менаџера Ренеа, једна је од најчуднијих у Холивуду.

Чињеница да су Селин Дион и Рене Анжелил провели деценије у складном браку није успела да обрише почетак њихове везе.

Селинина мајка послала је снимак једне песме коју је Селин написала и отпевала Ренеу, који је тада имао 38 година и имао већ изграђено име у свету музике. Селин је тата имала свега 12 година.

Фото: Профимедиа

 

Рене је након одслушаног снимка закључио да је Селин изузетно талентована и решио је да је упозна. Касније ју је позвао на аудицију у Квебек.

– Ја сам почела да певам, а он је почео да плаче. Тад сам била сигурна да сам успела – присетила се касније Селин.

Селин је увек инсистирала на томе да се између ње и Ренеа није догађало ништа док је била малолетна.

Ипак, чим је напунила 19 година, званично су постали пар. Селин је касније говорила да су почели да излазе на састанке када је имала 18 година. Разлика од 26 година у Ренеову корист шокирала је јавност, па су везу крили пуних седам година, све док се нису венчали.

Фото: Профимедиа

 

Љубавна веза планетарно популарне Селин и њеног менаџера откривена је почетком деведесетих кад је Анжелил доживео мождани удар и када се уплашио да ће умрети. Тада је певачицу један новинар питао да ли се уплашила за Ренеово здравље, јер јој је ипак попут другог оца, на шта му је она одговорила: “Имам једног оца и он се зове Адемар Дион и воли ме као и ја њега. Рене није мој отац, он је мушкарац за којег моје срце куца, он је мушкарац мог живота”.

Јавност је била згрожена тим браком. Селин је тада имала 26 година, тачно онолико колико је од ње био старији њен супруг. Једино што је помрачило њихову срећу је било одсуство деце. Селин није могла да затрудни, а како је одрасла у великој породици, није могла ни да замисли да нема децу.

Фото: Профимедиа

 

– Људи могу да мисле и говоре шта им је воља. Ми се волимо и увек ћемо се волети – говорила је Селин.

Брачни живот проводили су, како је говорила, идилично све до деведесетих година, када је Рене први пут повео битку са раком грла. Пре хемиотерапије замрзнуо је своју семену течност како би били сигурни да ће моћи да имају децу.

Селин је тада направила паузу од две године како би се фокусирала на Ренеово излечење. Када се опоравио, обновили су брачне завете, а уследила је и прва Селинина трудноћа. Селин се вратила каријери која је поново узлетела и све је текло добро до 2009. године, када је Рене поново упао у здравствену кризу, овог пута са срцем.

Фото: Профимедиа

 

Селин је тада због забринутости доживела спонтани побачај. Годину дана касније, Рене се опоравио, а они су добили близанце.

Потом је 2014. године Рене поново оболео од рака грла. Селин је поново паузирала, али ју је Рене натерао да се врати на свој редовни перформанс у Лас Вегасу. Рене јој је умро на рукама 2016. године. Имао је 74 године, а Селин је обавестила јавност да је Рене преминуо онако како је желео – на њеним рукама.

– Мушкарац мог живота је умирао из дана у дан. Ми смо били једно. Када је престала његова патња, рекла сам себи да му је сада боље. Он је заслужио да престане да пати – рекла је касније медијима.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".