- Полицијске екипе изашле су на терен са мртвозовником, како би се утврдило како је дошло до смрти старијег мушкарца, за кога се претпоставља да је био бескућник. Први налази указују на то да је до смрти дошло природним путем, али се не искључују ни друге могућности - пренели су италијански медији.

Тунел у којем је пронађено тело прошле године у децембру се помињао као место за окупљање бескућника. Италијанска полиција покренула је тада акцију која је имала за циљ да се из тунела уклоне сви бескућници који су ту ноћили, посебно у хладним зимским ноћима.

- Полиција је тада упала у тај пролаз и на силу отерала све просјаке, а да би их спречила да поново дођу да ноће ту, попалили су све импровизоване шаторе и сву њихову одећу, ћебад и душеке. Спалили су тим несрећним људима све што су имали - испричала је једна суграђанка.

Она је истакла да се су се тада многи становници Милана успротивили одлуци државних органа и да су сви били за то да се помогне несрећним људима који нису имали где да иду.

Овај покушај италијанске полиције завршен је неуспешно, јер су свега месец дана од акције сви просјаци вратили ту да спавају у тунелу који им је представљао једино уточиште.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".