Све је почело са објавом једног твитераша из Србије, који је поставио слику пице на којој се налазила већина меса из "лесковачког воза" - пљескавица, ћевапи, кобасица и кременадла.

- Ок, након комплет лепиње, нашао сам и комплет пицу. Ништа више неће бити исто од данас. - написао је он.

У коментарима који су наступили испод, твитераши су ишли од "хоћу ово да пробам, где има да се купи, до "ух, бре, ужас".

"Драги пица мајстори, зар је толико тешко да направите овако нешто?", "Одвратно. Јео бих.", "Некад судари цивилизација изнедере нешто бајковито како је ово добро још пивце или нешто друго газирано", "срчани и мождани удар", "Ух бре.. Ужас", "Е, сад кад бацим пеглу", "ово је геноцид", само су неки од коментара.

"Срео сам Монголца који прича српски, видео пијацу на којој људе продају као животиње ": Иван из Шида обилази свет и има дирљив разлог за то

Више од деценије је тражио свог биолошког оца: "Кад сам чуо шта је урадио, захваљивао сам богу што се никада нисмо упознали"

Драгана прави букете који могу да се једу: Комбинује цвеће, воће и поврће, а оне са чварцима и белим луком добијају и мушкарци

Међу њима, било је и оних који су пробали "сличне специјалитете".

- Крајем 80-их у Љубљани био у војсци. У центру, у Кора Бар ресторану служили "српску пицу". На тесту пљескавица, љута кобасица, 2 ћевапа и подварак и то био баш добар подварак. Осим војака, редовно долазиле целе словеначке породице на ту гозбу. - написао је овај твитераш.

Нажалост (или на срећ) слика пице је са странице "Скватинг слејвс" и наводи се да је настала негде у Пољској, Бугарској или Русији. Ипак, Србија има своје гастрономско чудо о којем је Блиц већ писао, а то је "бурек пљескавица" која се већ годинама продаје у једном фаст фуду у Бору.

- Једем га с времена на време, на недељу две дана. Укус је одличан, за некога ко може да сварти тако нешто, савршен. Идеја је до мене дошла од мог оца који ме је пре 15 година, акда ме је послао да му купим бурек с пљескавицом. И од њега је чуо један, други, пети друг и тако се прича раширила. - говорио је пред камерама "Замедиа телевизије младић из Бора, који је главни кривац за популарност овог необичног јела ван граница Бора.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".