Како сазнају медији, Лазаревић је тражио изузеће, па је адвокат Никола Ристовић, такође Беливуков бранилац, додао да су писма клијената отварана и приложио једно. Други разлог је то што им нису дали да присутвују доказнима радњама.

Једини који су излазили пред судијзу су били Вељко Беливук и Марко Миљковић који су рекли да су сагласни са предлогом својим адвоката.

Фото: АТА имагес/Стефан Томашевић

 

 

Иначе, пред и у Специјалном суду, владало је "ванредно стање" уочи почетка суђења Беливуковој групи, које је каснило више од три сата због претреса. Адвокати и оптужени, како сазнајемо, коначно су ушли у судницу тек око 17.40 сати.

Око 16 сати у суд је стигло још шест марица у пратњи Жандармерије, а саобраћај је био затворен у Устаничкој.

Фото: Н. Скендерија/АТА Имагес/МУП

 

 

Наиме, полиција са обученим псима је до сада проверавала ходник, судницу и околне просторије. Наш извор открива да су највероватније проверавали да неко није успео да унесе оружје или експлозив.

У суд су након тога пристигле и супруге убијених Здравка Радојевића и Милана Љепоје.

Иначе, прва група притвореника који су у Централном затвору, у пратњи је Жандармерије пребачена у Устаничку. Беливук и Миљковић несу транспортовани, јер су они у притвору у згради Специјалног суда.

Адвокати, међу којима и Дејан Лазаревић, који брани Беливука и Миљковића, стигли су у суд око 14 часова.

У суд је стигао и адвокат Александар Шћекић, који заступа породицу убијеног Лазара Вукићевића, а с њим под руку ушла је и његова сарадница.

Стигао је и адвокат Драгош Чукавац, у пратњи окривљеног који се брани са слободе, а који је покушао да се маскира капуљачом, наочарима и маском.

Неименовани извор за медије рекао је да такво обезбеђење није виђено још од почетка суђења земунцима за убиство премијера Зорана Ђинђића.

Подсетимо, припремно рочиште у поступку против Вељка Беливука, Марка Миљковића и веће групе окривљених који се терете за пет убистава, трговину дрогом и друга тешка кривична дела почиње данас у у Специјалном суду у Београду,а на оптуженичкој клупу налази се укупно 29 мушкараца и једна жена. Планирано је да се рочиште одржи још и 10. и 11. марта.

Фото: Ж.Кнежевић

 

 

Тужилаштво за организовани криминал тврди да су Беливук и Миљковић створили план да се под параваном навијачке групе "Принципи" спроводе отмице и убиства припадника других криминалних група. Њих двојица се сматрају важним члановима криминалног "кавачког клана" који је у рату са "шкаљарским".

Како је тужилаштво навело, жртве су преваром намамљене, мучене и убијене у београдском насељу Ритопек. Њихова теле су комадана и таква снимљена да би се фотографије послале супарничком клану, млевена у месарском млину, и потом бацана у оближњи Дунав.

После недавне измене законика, уместо некадашњих 40 година затвора као максимум за убиство уведена је доживотна казна затвора. Законик о кривичном поступку прописује да је рочиште затворено за јавност, тужилац ће изложити оптужницу, окривљени се о њој изјашњавају, образлажу се докази који ће бити изведени на главном претресу. Требало би да буде познато и кад почиње главни претрес.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".