У својој великој животној исповести, у емисији "Премијера - Викенд специјал", певачица се осврнула на своју битку са карциномом и разлозима због којих је давне 1999. године одлучила да први пут у јавности проговори о свом здравственом проблему.

Имала сам три карцинома, три пута на три различита места... Нигде један с другим везе није имао, и ево ме с вама вечерас. Први пут, кад сам 1999. имала карцином, делиле су ме секунде... Све сам у последњем секунду! Онда сам код Минимакса покојног отишла, он ме је позвао и први пут сам проговорила тада о томе, била сам прва јавна личност која је причала о томе. Управо из некаквих едукативних разлога сам говорила о томе, јер болест није срамота, не зна никад нико шта га сутра чека... Болест не бира.

Фото: М. Коковић

 

Колико је тешко изборити се са тешком дијагнозом, лошим прогнозама и црним мислима признала је Нада.

Тешко је и ствар је карактера. Ствар је шта хоћете у животу, увек, па и у томе. Ствар је кад одете, тај секунд вам је јако битан. Онда радите тако како вам се каже - сад је најтеже кад човек остане ноћу сам са собом, а сви око вас заспу. Тада сам свашта мислила... Свашта се мисли тада. Први пут сам видела своју сахрану - тачно сам знала где ко стоји, ко ми говор држи... Било је страшно. Не идем на сахране јер ме јако потресе, али на једну сахрану сам после тога морала да одем. Како сам ушла у капелу, видим ковчег и замишљам себе унутра, јер сам требала бити ту, у том ковчегу... И почнем да јаучем на сав глас, људи ожалошћени стоје згранути... Није лако, али не сме се човек предати ни у последњем секунду. Ја сам тада видела моју ћерку која је пронашла тог најбољег уролога, професора Фајковића, један је од најбољих на свету. Остало ми је још месец и по, два живота, зато је морала да уследи та велика, радикална операција...

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Kurir

 

Искуство после прве операције и даље памти.

После прве операције била сам у апартману, у ГАК-у, заспала сам преко дана... Била сам на таквом месту које људски ум није смислио речи којима бих описала ту лепоту где сам ја била. То је толико лепо било, да ја кад сам дошла себи, кад сам се пробудила, ја мртва несрећна што сам се вратила оданде и пробудила. Хоћу још да спавам и идем тамо! Ту лепоту не можеш да објасниш речима! Друга два пута, кад ми се то издешавало - ма, ја знам где ја идем!

Док се трећи пут борила са карциномом у болници, у медијима је осванула вест да је преминула што ју је дубоко потресло, како њу, тако и њену децу.

То је било страшно, не поновило се. Пет дана ми је телефон забагован био од позива из целог света... Мој син је пронашао човека који је то написао, негде из унутрашњости... Он је чуо да сам ја болесна, па сад "да буде први". Није се усудио да ме позове после тога - испричала је Нада у "Премијера - Викенд специјалу".

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".