Наиме, према детаљима из оптужнице, тужилаштво јасно каже да су чланови клана отимали, касапили и на крају делове тела мушкараца бацали у Дунав.

Ово су потврдили и сведоци сарадници који су са Тужилаштвом за организовани криминал склопили споразум о признавању кривице. Они ће за дупло мање казне затвора пред судом већ наредне недеље до детаља објаснити како је клан Вељка Беливука и Марка Миљковића убијао жртве. Уколико то не ураде ако се докаже њихова кривица прети им доживотна робија.

Како се сазнаје, обдукција делова тела нађених јуче у Дунаву обавиће се наредних дана.

Фото: Н. Скендерија/АТА Имагес/МУП

 

 

Према речима извора, како су делови тела у фази распадања, може се закључити да је дуго у води и то најмање пола године, пише Телеграф.

- Судски вештак ће покушати да одреди пол особе, године, али и да изузме ДНК. О томе ће обавестити надлежне који ће на основу прецизних података дати наредбу за које особе да се упореди ДНК. База је велика и мора да се сузи како би што пре сазнали о коме је тачно реч - додаје извор.

Први резултати истраге говоре да је реч о мушкој особи која је била крупније грађе. Сем делова тела (тачније, у питању је само доњи део тела, ноге, горњи недостаје) нађене су и патике, тегет или црне боје.

Фото: АТА имагес/Принтскрин/Депоситпхотос

 

 

Према оптужници, клан Вељка Беливука и Марка Миљковића усмртио је Милана Љепоја, Лазара Вукићевица, Здравка Радојевића, Александра Глигоријевића и Горана Величковића. Мушкарце су отели, а потом их злостављали, убили и самлели у индустријској машини за млевење меса. Њихове остатке, како се наводи у документу тужилаштва, потом су бацили у Дунав.

У међувремену је покренута истрага за још два убиства, Николе Митића и Горана Михајловића.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".