На друштвеним мрежама су се брзо ширили и снимци празних рафова у продавницама, као да се спрема криза или неко ванредно стање. И док Влада и председник државе уверавају да места паници нема, грађани мисле да панику стварају управо - политичари.

Редови за гориво, пуњење резервоара и канистера до врха, празни рафови на којима су до јуче били уље и шећер. Паника која је потрајала само преко ноћи. Као што је свако јутро паметније од ноћи, тако је било и ово у којем гужви на пумпама више није било, нити куповања залиха хране.

„Сипам нормално као и увек“.

„Сипам плина колико ми треба и возим и то је то“.

"Више се плашим за ненавикнуту Европу на неке овакве проблеме, са неког људског аспекта гледано".

"Мислим да се народ плаши због ситуација које смо имали у прошлости, али мислим да нема потребе за тим, ако сви тако будемо размишљали сами ћемо направити несташицу и редове и гужве", одговори су људи који су учествовали у анкети на улицама Београда.

Фото: Јутјуб принтскрин/Svetlana Ceca Raznatovic

 

Влада се бори са паником  речима да је инспекција казнила два малопродавца горива због ограничавања количине при продаји. Обећава и да ради на новој Уредби о цени бензина, јер важећа истиче 13. марта.

- Постоји свакако потреба и доћи ће до нове Уредбе, преговарамо који су то неки нови услови под којима ће та нека нова Уредба бити донета - рекла је министарка трговине Татјана Матић.

- Догађају се невероватна чуда на светском тржишту. Причамо о енормним скоковима цена на светском тржишту, онда ће доћи до последица по нас - рекао је 2. марта председник Србије.

Осврнуо се председник тада и на количине хране којима располажемо.

- Довољно смо пшенице самлели, имамо довољно за тип 500 брашно, за хлеб Сава, за све друго - додао је.

(Н1)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".