Тело је данас пронашао алас који је пецао у близини, а оно се налазило у фази распадања. Према сведочењу аласа, али и Ненада Периша, није реч о несталом Матеју Перишу. Кључни детаљи већ разматрани у потрази за несталим Перишем не поклапају се са пронађеним остацима.

Наиме, кључни детаљ који побија тезу да се ради о Матеју је да је тело пронађено поодмаклој у фази распадања, што значи да се у води налази бар шест месеци. Док је Матеј Периш нестао у ноћи између 30. и 31. децембра. Такође, патика пронађена на телу не одговара опису оних патика које је носио Матеј у ноћи нестанка, што је и потврдио Ненад Периш. Јер, према информацијама Курира, на телу нађеном код Костолца су црне патике.

Фото: Ало принтскрин, друштвене мреже

 

 

- Полиција ме у петак назвала и тражила да им потврдим је ли Матеј имао беле или плаве патике. Имао је беле које су са стране имале плаво слово В. Ја сам им проследио фотографију патика какве је имао и Матеј, јер ја имам исте такве. Он је носио број 44/45 зависно од модела, а ја носим број веће. Питали су ме то зато што су током потраге нашли плаве патике - каже Ненад Периш.

На пронађеном телу доњи део одеће потпуно се распао због дугог стајања у води, а видљиви су остаци доњег веша на којем пише "ундерwаре", сведочи алас и додаје да је несрећни човек вероватно изузетно дуго био у води, па је пронађен део трупа.

Стручњаци су објаснили да након толико дугог стајања у води речне рибе "нападају" тело, што доводи до тога да је непрепознатљиво. Дежурни тужилац наложио је обдукцију остатака тела, како би се обавила идентификација и, евентулно, утврдио узрок смрти.

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".