На самом почетку он се дотакао Бајаге.

- Ми смо се пријавили за ово такмичење из разлога, а нисмо знали да ће бити намештено. Ми можемо и то да победимо. Ово је срамота шта овде раде. Нико није овде блесав. Ставили сте старог, изгужваног Бајагу, који је страшан уметник, почео да глуми будалу, прича о политици на сред Беовизије, ја сам шокиран. Са оном офарбаном косом, не сме да изађе на кишу... Ово је трагедија, ја сам шокиран.

Он је објаснио и како је дошло до инцидента са музичарем.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

 

- Сад смо видели све на овом полуфиналу. Неке ствари су се искристалисале у глави, вероватно и вама. Прво да кренемо од мог наступа, био је потпуно угашен клавир, смањено светлно, мене нема у кадру, девојке које су играле као да нису биле ту... Отишли смо у грин рум, и једини од свих учесника нисмо добили аплауз, а знате да се то обично ради тамо. Кад смо ми ушли било је као у тоалету. И тамо наравно онај водитељ ми је пришао и поставио два прилично глупа питања, то је све. После тога нас није било у грин руму целе вечери, док се није завршило све. Прошао сам у финале, јер је било потпуно немогуће да не прођем, и у сваком случају то је све што се десило тамо - причао је Лукас и додао:

- Момчило Бајагић Бајага и ја је горућа тема. Познајем га 30 година. Сретали смо се, дружили се, пар пута сам их водио на провод... Знамо се добро, зна да интерпретирам његове песме често, дошли смо синоћ тамо, јавили смо се. Ја сам се поздравио са њим и онда је он рекао: "Знаш, брате, певао си моју песму, у некој твојој емисији. Не може, не певам ја твоје песме, ј*воте. Био ти је Весић гост..." А мене и Бору Чорбу не може да види очима због својих ставова. Дигао ми је притисак на 300. Искулирао сам. После сам видео о чему се ради. Цела прича је да он мене испровоцира и изнервира. Бајага мора да промени дилера јер га је успавао.

Фото. В. Данилов/Катарина Михајловић

 

 

Момчила Бајагића Бајагу јавио се на позив новинара, али није желео да коментарише ситуацију.

- Немам коментара - кратко је поручио Бајага и захвалио се.

Подсетимо, према речима извора, повод за прозивке између Лукаса и Бајаге били су супротсављени политички ставови.

- Бајага ми је пролазећи поред моје гардеробе добацио, ја сам му одговорио на мој начин на његову провокацију и он је отишао. Неким медијима који су ме позвали пред наступ рекао сам да није било ничега да не бих себи створио још већу тензију пред излазак на сцену јер ми је већ Бајага померио живац. Провокација је било, као што сам рекао ја сам одговорио у свом стилу. Да смо били на неком другом месту можда би и добио то што сам му рекао - рекао је Лукас након што је сишао са бине.

Бајага је добацио Лукасу, а Аца му је одговорио:

- Немој сад овим шимикама да те ишутирам по б*љи - рекао је Лукас, кажу извори са лица места.

Пред седму силу изашао је и Бајага који је негирао да је добацио Лукасу:

- Ништа се није десило. Ништа, ништа се није десило - говорио је Бајага окупљеним новинарима.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".