РТС наводи да је непријатно изненађена лавином увреда, неутемељених оптужби, инсинуација и унижавања угледа њихове куће.

- Као добар домаћин пружићемо свим извођачима једнаке услове, а о победнику ће одлучивати независни и стручни жири, као и публика. Можда то некима није по вољи, можда су неки навикли да раде другачије, можда управо онако како без икаквих доказа и основе оптужују друге да то раде. Због добре атмосфере која влада у организацији и међу такмичарима на Песми за Евровизију нећемо одговарати никоме лошим тоном. Све тврдње изнете против РТС поменути учесници имаће прилику да доказују у институцији у којој се утврђују чињенице. Радио телевизија Србије ће и поред свега, организовати ово такмичење на највишем нивоу на понос свих грађана Србије. Свима учесницима желимо много успеха на нашој Песми за Евровизију и пуно радости због учешћа и сарадње са РТС - наводе из РТС.

На конференцији је речено да је Оливера Ковачевић, уредница забавног програма РТС-а, тужила Ацу Лукаса због саопштења за медије у којем је прошле године изнео увредљиве и неистините тврдње на њен рачун.

Аца Лукас је након тога од Ковачевићеве тражио да открије имена чланова жирија на фестивалу "Песма за Евровизију '22".

Будући да су сваке године чланови стручног жирија тајни, ово је преседан - да неко тражи да се открију имена чланова жирија, с обзиром на то да је логично да њихова имена не могу да се знају, да нико не би утицао на гласове жирија. Свакако, пресудни су гласови публике, која гласа у обе полуфиналне, као и у финалној вечери.

Аца Лукас је припадницима медија саопштио и да ће током трајања фестивала Кија Коцкар имати улогу његовог ПР-а.

- Најбољи потез је да ја будем ПР, јер Аца може једино мене да поднесе. Вредни смо и увек говорим "кад победимо", не "ако победимо", тако да се надам да ће се све решити. За сада је Аца више у фокусу од мене - рекла је Кија Коцкар, певачица и победница "Задруге 1".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".