- Не верујем да је сада време да се говори о било каквом исходу операције или њеној ефикасности, морамо сачекати да се заврши - рекао је Песков новинарима, преноси агенција ТАС С.

Портпарол Кремља осудио је данас одлуку Европске уније да финансира испоруку оружја Кијеву и указао да та одлука показује да је Моска "у праву" што предузима све мере како би демилитаризовала свог суседа.

Фото: Профимедиа/Танјг/АП

 

 

Песков је назвао злочинима акције украјинских националиста, који се, како је он навео, крију иза цивила.

- Видимо бројне покушаје, вишеструке покушаје украјинских националистичких група - не знам како да их назовем - да користе цивилно становништво, цивилне објекте, стамбене зграде као штит, као живи штит - рекао је он и додао да је то неприхватљиво.

Он је поручио да ће Москва на забрану летова руских авио-компанија одговорити симетрично, али и узимајући у обзир сопствене интересе.

- Наравно, биће одговора који ће бити вођен принципом реципроцитета, а наши интереси свакако ће бити у првом плану - истакао је је портпарол Кремља.

Фото: Профимедиа

 

Он је такође казао да су током дужег периода у Русији вршене системске припреме за могуће санкције, укључујући и оне најтеже.

- До сада нисмо имали разлога да сумњамо у ефикасност и поузданост Централне банке, као што ни сад немамо разлога да сумњамо у њену ефикасност - рекао је он у одговору на питање како Кремљ оцењује поступке Банке Русије.

Поручио је да планови одговора на санкције постоје, да су они припремљени, развијени и да се сада спроводе.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".