У "Немањићима" је играла стрину Стефана Првовенчаног и сестру жене Кулина Бана.

- Ретке су улоге које одговарају мојим годинама и драго ми је што ме се редитељ Марко Маринковић сетио и позвао, мада сам већ успешно сарађивала с њим - рекла је била Злата Нуманагић о свом лику тада.

Злата је недавно снимила филм "Није све као што изгледа", гледали смо је и у "Жигосанима у рекету", док јој је пар година велики извор прихода био - из иностранства.

Нуманагићева, која има сина Федора ког крије од јавности, са пријатељицом је својевремено отворила ресторан у Албанији, а у више наврата је причала колико је била задовољна својим приватним бизнисом.

- То је једно непроцењиво искуство и не може да се упореди ни са једним занимањем којим сам се до сада бавила. Знам да су многи помислили да смо тамо имале проблеме што смо отвориле ресторан, али то је глупост. Људи су нас дочекали раширених руку. Они су љубазан народ. Почев од полиције, до службе за дезинсекцију, преко банке, па све до комшија који су хотелијери, сви су нам помагали. Ако нам нешто недостаје, они би нас возили у набавке - казала је она једном приликом, док је напослетку одустала од овог бизниса.

Поред поменутих остварења, Злата је заблистала и у "Повратку отписаних", "Позоришту у кући" и "Мом рођаку са села", док је својевремено истакла да никада неће напустити глумачки позив. Отворено је причала и о одласку на други континент.

- Отишла сам у Америку због љубави и удаје. Имам привилегију да сам могла у животу да урадим све што сам хтела. Никада ми императив није био да бирам каријеру или приватни живот. Желела сам све помало и све помало сам добила. Добила сам у каријери много више него што сам очекивала и дала много мање него што сам могла. Али баш због тога ми није трпео приватан живот и родитељство. У томе је можда мој баланс када ми људи кажу да сам тако нормална - закључила је глумица једном приликом за "Блиц".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".