Пре тачно десет година завршио се брак Ане Софреновић и Драгана Мићановића. Стрес због развода, брига да њихове ћерке Ива и Лена не осете последице разлаза родитеља, као и живот под константно будним оком јавности довели су до тога да глумица "упозна" болест савременог доба - депресију.

Годинама су били у складној брачној заједници, али је познати гумачки пар одлучио да се разиђе. Ова одлука снажно је утицала на Ану Софреновић која је једном приликом говорила о депресији која је уследила.

Фото: Петар Милошевић

 

- Скоро четири године борим се са различитим облицима депресије, настале као реакција на крупне промене које су се догодиле у мом животу. И знам како се она погоршава када људи не схватају њену озбиљност, како је када се трудиш да је сакријеш набацујући осмех, покушавајући да радиш најбоље што можеш, без обзира на то што постоји страх од губитка посла, чак и деце, доводећи на тај начин себе и у могућност да будеш обележен у друштву - рекла је она.

Она је тада открила и шта је, према њеном мишљењу, најгори део борбе са депресијом.

- Можда је најгори аспект депресије тај што има тенденцију да вас одваја од људи, јер имате сталну потребу да се склањате и кријете, од срамоте што не умете боље да се носите. И сумњате у све око себе, а у себе највише - испричала је глумица.

У међувремену научила је да ужива у сваком тренутку, било да је то време проведено са ћеркама или поглед на неку лепу природу.


- Дозвољавам себи да ме ствари радују више него пре, али и да ме растуже. Дозвољавам својим емоцијама да буду интензивне и трудим се да их осетим до краја, било да су пријатне или непријатне. Тако далеко више осећам да живим. То је можда једна од највећих и најлепших промена која ми се десила - рекла је глумица.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".