Јиржи Весели се побрнуо за сензацију, победио је Новака Ђоковића, а тиме допринео и да се прекине Нолетов низ тениске владавине. 

А после меча, након што је похвалио поменутог ривала и истакао да је Чех заслужено победио јер је био бољи, Ноле је додао и следеће:

- Мени и даље мало недостају такмичарски мечеви. Могли сте то да видите. И даље тражим форму на терену.

Он је потом признао да га забрињава то што можда због чињенице да није вакцинисан неће моћи константно да се надмеће као што је иначе случај.

- Да (забрињавајуће је). Када играм више мечева, боље се осећам на терену. Мени су потребни такмичарски наступи. А нисам их имао много током последњих неколико месеци. Видећемо шта ће бити... Наравно, помно пратим ситуацију, гледам шта се дешава. Где год имам прилику да играм, играћу. Надам се да ће то бити ускоро, истакао је Ноле.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Ђоковићев рекорд од 361 седмице на врху АТП листе ће бити прекинут наредног понедељка, али он каже да је и даље мотивисан да се врати на терене и да се бори за највеће титуле.

- Мој циљ је да и даље играм тенис. То ми је највећи циљ. И биће докле год осећам да ми се свиђа да играм, ако ћемо искрено. А и докле год ми тело дозвољава да игра, докле год околоности у мом животу то дозвољавају. Мислим, наравно да сам и даље мотивисан и да и даље поп**** када изгубим. Стало ми је. Стало ми је да победим у сваком мечу, као што то желе и сви други тенисери, колико год година да имају, рекао је Новак Ђоковић.

Ово обраћање после пораза у Дубаију завршио је следећим речима:

- Заправо, свиђа ми се што имам толико емоција сваког дана, јер то значи да заиста желим да будем део овог спорта, део ове АТП турнеје, закључио је освајач 20 гренд слем титула.

Тенисери са највише недеља на првом месту АТП листе

1. Новак Ђоковић (Србија) 361
2. Роџер Федерер (Швајцарска) 310
3. Пит Сампрас (САД)  286
4. Иван Лендл (Чехословачка) 270
5. Џими Конорс (САД) 268
6. Рафаел Надал (Шпанија)  209
7. Џон Мекинро (САД) 170
8. Бјерн Борг (Шведска)  109
9. Андре Агаси (САД) 101
10. Лејтон Хјуит (Аустралија) 80

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".