Све је почело када је требало да се представи такмичар Бранислав Дабић, коме је Жика јавно отворио конкурс за женидбу.

- Чим нађеш девојку, ја ти шаљем вино, знаш због чега? Сва вина су за радост и смех, али ова су за грех. Значи, кад дође снајка, прво бело, па оно цицили-мицили, и да видиш, после друге чаше добије терање - објаснио је Јакшић, а сви су праснули у смех.

- А шта да изнесе за мезе? Оно за кучиће и мачиће? Тако се изражаваш - надовезао се Маре.

- Па шта, и мени се дешава да кад уђем мало у пиће добијем терање. То можда звучи мало накарадно, али у суштини има лепо значење. То је једна жеља, рецимо, за нежношћу, је л' тако? Није ту ништа страшно - тврдио је Јакшић.

Фото: В. Данилов

 

 

Драгана Катић је покушала да извади Жику објашњавајући да он то не би никада поменуо да претходно такмичар није рекао како се запослио и ради са храном за псе и мачке, али водитељ је ово негирао и држао се своје теорије. Жика Јакшић је поделио објашњење "терања" и са својим пратиоцима на Инстаграму, а по коментарима се може закључити да обожаваоци његовог лика и дела уопште нису схватили озбиљност његових речи.

- Жика је мој велики пријатељ, знам га већ дуго. Поред тога, он је велики џентлмен. Са сигурношћу тврдим да то никада не би изговорио озбиљно. Он је човек који много воли да се шали, тако да је и то сто посто изговорио у шали - рекла је Маја Николић о пријатељу.

Весна Станојевић, координаторка Сигурне женске куће у Београду, према Жики није била тако благонаклона као његове колеге:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zika Jaksic (@zika.jaksic)

- Нисам гледала нити слушала емисију, али сматрам да је Жика Јакшић будалетина и човек који није вредан пажње. Срамно је што тај део емисије нису исекли, већ су га пустили у јавност. За то треба да одговара. Жене овакве изјаве не треба да трпе, већ то да пријаве, јер таквих мушкараца је много. Шта то значи да су жене у терању? Да ли то значи да су жене животиње, а не људска бића? Такво понашање је недопустиво у 21. веку.

Психолог Снежана Пепац такође је изнела своје стручно мишљење:

- Само исфрустрирани мушкарац који је притом и вулгаран или нема у свом речнику бољи термин. Може себи да дозволи овакав испад пред камерама. Људи судећи о другима заправо описују себе, питам се да ли себи признају да подлежу нагону и да то још увек истичу са поносом алфа мужјака? Као да се боре да жена остане објекат, сведена само на сексуалну употребу, без права на љубав - рекла је она.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".