Лет ФЗ1746 из Београда до Дубаија могао је да буде прекинут свега неколико минута након укрцавања путника, јер се летелица "одлепила" од писте сувише касно. Наиме, "боинг 737-8 МАКС" је праг писте прелетео на висини од свега неколико метара.

Како за Објектив наводи добро обавештени извор, путници нису ни били свесни да им је живот у опасности, иако је авион почео да се пење у висине неуобичајено споро, након чега је прелетео крај писте на висини која је мања од 10 метара.

- Иако су пилоти урадили прорачун за полетање користећи целу дужину писте, што је 3.000 метара, из неког разлога нису полетели са њеног почетка, већ са места које се налази један километар низ писту, у правцу ауто-пута. У последњи час је избегнута трагедија, јер је авион једва прелетео заштитну ограду и мало је фалило да заврши на ауто-путу. То би сигурно довело до страдања путника, посаде, а да не причамо о карамболу који би изазвао пад летелице и погибији оних који су у том тренутку били на деоници ауто-пута надомак аеродрома, каже извор.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".