Зато није згорег подсетити се приче која већ неколико година кружи интернетом и која изнова одушевљава људе. Али их и подсећа да нема створења која су вернија од паса! 

Прича је о брачном пару који је имао два пса када су се узели. Жена је имала Зека, мешавину питбула и лабрадора, а њен муж је имао утисак да га мрзи. Зато је када су добили ћерку поручио супрузи: "Нека само зарежи на бебу и - пас ће летети!" Међутим, оно што се десило било је потпуно другачије од онога чега се плашио.

Када су дете донели из болнице, оба пса су је оњушила машући репом. Муж је морао да одвуче Зека јер није престајао да је лиже девојчицу. Од првог тренутка он је постао њен заштитник. Када би лежала на ћебенцету на поду, он би одмах ставио једну шапу на њега, што је био његов знак да је он чува.

- Зек је неизмерно волео моју ћерку и кад је мало порасла, пратио је до кревета и спавао са њом у кревету. Као да је имао унутрашњи сат, увек би стао на дно степеништа у осам - у време када је она ишла на спавање - преноси хигхерперспецтивес.цом мужевљеве речи.

- Једног дана, Зека су отровала нека подла деца из комшилука и то је био један од најгорих дана у нашем животу. Жена и ја смо јецали док смо гледали како се наша ћерка опрашта од њега док он непомично лежи на земљи. 

- Те вечери у осам, моја ћерка је отишла до степеништа, попела се уз степенице до своје собе и у том тренутку смо сви схватили шта се десило. То је био први пут за пет година да је Зек не прати уз степенице. Када нас је погледала, у њеним очима смо видели страх и панику. У том тренутку је мој пас Сем, који је такође много волео моју ћерку, али не тако лудо као Зек, устао, отишао до ње и гурнуо је њушком. Ставио је шапу на степеницу и погледао је. Попели су се на спрат до њене собе.

Наредних шест година, док није угинуо, Сем је чекао код степеница свако вече - завршио је ову чаробну причу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".