На вечни починак испраћен је уз музику, а његови пријатељу су уз звуке гитаре отпевали песму Боба Дилана Кноцкин’ Он Хеавен’с Доор.

Последњем испраћају, Новосађанима омиљеног уличног свирача, поред најуже родбије, присуствовали су и Блекијеви познаници и пријатељи. На свежу хумку положили су цвеће у облику гитаре, која је била Блекијев заштитни знак и од које се није раздвајао.

Костић је, подсећамо, 9. фебруара у зору пронађен у локви крви, без свести на плочнику у Косовској улици испред зграде са бројем 7а, недалеко од Рибље пијаце. Случајни пролазник је позвао Хитну помоћ, али је Блеки, убзо по пријему у Ургентни центар преминуо. Несрећном човеку, нажалост, није било спаса, а установљено је да је имао прелом лобање и ребара.

Осумњиченоим Жарку Р. је одређен притвор до 30 дана, због опасности од бекства, да боравком на слободи не би могао да утиче на сведоке, али и узнемирења јавности. Више јавно тужилаштво у Новом Саду је покренуло истрагу, а двадесетједногодишњак се сумњичи за тешко убиство, а предвиђена казна је од најмање 10 година или доживотни затвор.

Осумњичени Жарко Р. је ухапшен истог дана, односно у среду, 9. фебруара, само неколико сати након што је на плочнику у локви крви пронађен Костић, а после хапшења, како сазнајемо, признао је да је тукао несрећног човека, јер је наводно био бесан што му је овај, када је од њега тражио новац, дао само 390 динара, колико је имао у џепу. То је Жарка Р. наводно разбеснело и насрнуо је на несрећног човека ударајући га рукама и ногама.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".