Подсетимо, Блеки, који је највише времена проводио у центру града и у протходнику на Булевару Михајла Пупина свирајући гитару, пронађен је претходне недеље у среду у Косовској улици, недалеко од Рибље пијаце, без свести и дисања, у локви крви.

Он је задобио преломе лобање и ребара, те је, упркос томе што је примљен у Ургентни центар, подлегао повредама.

Фото: Принтскрин / Твитер/@RandyMrsh

 

Био је вољен међу Новосађанима који се на друштвеним мрежама и даље опраштају од њега.

- Дотични није убио Блекија, већ и део Новог Сада, заувек - навео је један грађанин.

Жарко Р. је признао у полицији дело и испричао због чега је то урадио. "Тражио сам Кристијану паре. Он ми је дао 390 динара, рекао је да само то наводно има. Пукао ме је бес. Почео сам свесно да га ударам".

Више јавно тужилаштво у Новом Саду покренуло је истрагу против Жарка Р. (21) због сумње да је извршио кривично дело тешко убиство, за које прети казна од 10 година затвора до доживотне робије.

Фото: Канал 9 принтскрин

 

 

 

Кристијан је на свом јутјуб каналу објавио кавер песму Војвођанског блуз бенда "Неко као ти", те се и тамо могу прочитати многобројни дирљиви коментари намењени Блекију.

- Сваки пролазак центром био је лепши кад ти свираш. Хвала за сваку музичку жељу коју си нам испунио. Почивај у миру! - једна је од опроштајних порука.

- Вече пре тога сам седео на клупи и слушао те. Онда су кренули народњаци, а ти си ме погледао, опсовао, покупио се и отишао. Хтео сам и синоћ да дођем и да слушам Пинк Флојда - истиче једна особа.

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".