Новак је истакао и да је био погођен реакцијом колега током Аустралијан опена и да су га многи разочарали у том погледу док је био заточен у Мелбурну.

Један од ретких који је тада дигао глас за Ђоковића био је Француз Пјер-Иго Ербер. Он је већ тада најавио да Новаку спремају паклен дочек у Аустралији, а пошто се и сам није вакцинисао, и он је пропустио Аустралијан опен, па сада игра само турнире у Француској на којем му је допуштено да игра.

Ербер је и сада јавно дао подршку Ђоковићу због става о вакцинацији.

Фото: Профимедиа

 

 

- Слобода је јача од тениса и свега осталог. Много сам се пронашао у интервјуу који је дао. Велико поштовање за његов став. Има уверења, поштовање - рекао је Ербер за Л'Екип.

Он истиче да је срећан што сада може да игра на турниру у Марсељу, где је победио Михаела Кукушкина са 2:0 и пласирао се у осмину финала.

- Срећан сам што могу да играм у својој ситуацији. Сигурно је да сам имао врло мало прилике за то на крају прошле године, тако да сам веома срећан што сам на терену и да могу да играм турнире у Француској. Желимо да играмо пред нашом публиком, то је оно што ме мотивише и тера да желим да будем тенисер - рекао је Ербер.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".