Први пут у историји града Краљевчани су се на овај корак одлучили након сазнања о Недељковићевом недоличном, самовољном и бахатом понашању на које је крајем прошле године упозорио министар Никола Селаковић, па чак и, према писању медија, наводном малтретирању чувеног деда Ђорђа Михаиловића који деценијама чува кости српских хероја.

Недељковић је заслужним грађанином Краљева, подсећамо, проглашен прошле године поводом Краљевдана „за очување српске историје и културе“ и то на предлог овдашњег Удружења „Пријатељство за нова времена“.

Према медијским наводима, Предраг Недељковић, иначе рођени Краљевчанин и бивши новинар, ожењен Гркињом, за помоћника чувара гробља у Солуну именован је 2015. године, са циљем да помогне деда Ђорђу у у дочекивању посетиоца и одржавању српског војничког гробља

Указану дужност на Зејтинлику од почетка су пратили наводни скандали и недолични потези Недељковића. Забележено је да је више пута кршио своје радне обавезе. Примећен је више пута да је неприкладно одевен дочекивао посетиоце, чак и приликом посета службених делегација. Према тврдњава очевидаца, затицан је и неколико пута у алкохолисаном стању. 

- Много пута није радио под изговором да је прехлађен. Одлазио би на одмор без претходне најаве или би узео слободан дан, а да о томе све које треба обавести тек увече уочи тог дана - писали су тада медији позивајући се на изворе.

Врхунац наводног скандалозног понашања било је сазнање о његовом наводном малтретирању деда Ђорђа. 

Фото: И. Маринковић/Јутјуб/Саша Шљукић/Профимедиа

 

 

Због свега наведеног, одлучено је да му се не продужи уговор о раду, што је и створило много медијске пажње.

На овакве Недељковићеве поступке, својевремено је сугерисао и  министар спољних послова Никола Селаковић, који је након једне посете службене посете Зејтинлику, на свом Инстаграм профилу објавио поруке подршке деда Ђорђу, и поручио да ће држава да заштити и чувеног Ђорђа, али и војничко гробље Зејтинлик.

- Држава ће умети да заштити нашег честитог старину Ђорђа Михаиловића и наше војничко гробље Зејтинлик од самовоље, бахатости и недоличног понашања појединаца. Чувари наше светиње могу да буду само изванредни људи, који су морално и на сваки други начин достојни величине наших предака на Солунском фронту, а Предраг Недељковић није таква особа - наводи се у објави Селаковића на Инстаграм профилу.

Фото: И. Маринковић/Јутјуб/Саша Шљукић/Профимедиа

 

 

Селаковић је истакао да се о нашим палим јунацима и сећању на њих на достојан начин бринуле три генерације породице Михаиловић, а кључеве Зејтинлика мора да преузме неко ко је својом личношћу и делом бити на висини тог задатка.

Како према поменутим тврдњава није обављао ни послове на гробљу, неретко је деда Ђорђе морао сам узимати све обавезе на себе,к ако неко не би дошао и видео да је гробље неуредно.

Посетиоци гробља жалили да Недељковић уме да буде веома непријатан, па наводно чак и да повиси тон, уколико неко у касним поподневним часовима дође да обиђе српско гробље у Солуну. Прича се и да је Недељковић посетиоцима лоше причао о деда Ђорђу, те себе називао његовим "наследником", говорећи да за себе да је он "много више од радника на гробљу".

Иначе Предраг Недељковић није се оглашавао у медијима поводом последњих навода. И поред позива бројних новинара, још увек није изнео своју страну приче.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".