Они наводе да су покренули интерну контролу, ослушкујући и пратећи све оно што им указују грађани, а тиче се неправилности у раду једне докторке и да су у складу са тим реаговали и надлежним државним органима предочили резултате.

- Рад Дома здравља „Нови Сад“, највеће установе примарне здравствене заштите у Србији, био је и остао, пример али и подстрек да се поверење дато од грађана задржи – саопштили су из ове здравствене установе. - Дом здравља „Нови Сад“ има добре раднике, професионалце који пожртвовано раде свој посао и зарад њих не желимо ни сенка на њих да падне. Време пандемије, за нас често ратно време, показало је праву слику заједнице и појединца.

Толеранцију, како се даље наводи, за појаве које бацају светло сумње нису, нити ће имати.

- Као одговорна установа, која је више од 700 дана укључена у борбу против корона вируса, увек ћемо бити на располагању државним органима и тиме заштити и грађане и запослене – пише даље у саопштењу. - Захваљујемо се државним органима на брзој и професионалној реакцији која је за циљ имала бригу о грађанима и заштиту здравственог система дрћаве.

МУП је, подсећамо, јутрос саопштио да су припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције у Новом Саду, у сарадњи са припадницима Безбедносно-информативне агенције, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду ухапсили су три особе осумњичене да су вршиле малверзације у вези са потврдама о вакцинисању против вируса ковид 19.

Због постојања основа сумње да су учинили кривично дело злоупотреба службеног положаја полиција је ухапсила докторку у једном Дому здравља Д.П.У. (42) и С.А. (42), док се М. Б. (31) терети за кривично дело фалсификовање исправе.

Како се сумња, Д. П. У. је, искористивши своја овлашћења, за више особа сачинила потврде о вакцинацији против вируса ковид 19, лажно приказујући да су се те особе вакцинисале, иако то нису учиниле.

Осумњичени С. А. и тридесетседмогодишња женска особа за којом се трага су, како се сумња, достављали Д.П.У. личне податке за себе, осумњиченог М. Б. и друга лица, да би од ње за новчану надокнаду добили потврде о извршеној имунизацији, иако су знали да су те потврде лажне.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

(Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".