Паб "Ye Olde Fighting Cocks" у Сент Албансу, северно од Лондона, послује од 793. године, барем ако је веровати наводима на њиховим службеним страницама.

- Заједно са својим тимом, покушао сам све како бих одржао паб - написао је власник Кристо Тофали. - Међутим, протекле две године биле су без преседана за угоститељску индустрију и поразиле су нас иако смо дали све од себе да осигурамо даљи рад овог вишеструко награђиваног паба - стоји у објави на Фејсбуку.

Тофали каже да су услови пословања били "изузетно тешки" и пре пандемије, али да су учинци ковида-19 били "разорни".

- Наравно да ми је срце сломљено: овај пуб за мене је био много више од посла и почашћен сам што сам одиграо чак и малу улогу у његовој историји - написао је он.

Грађевина у којој се налази овај паб изграђена је у 11. веку и изворно је коришћена као голубарник, према подацима локалне туристичке заједнице. Паб је добио име по борбама петлова које су се тамо одржавале крајем 19. и почетком 20. века, а наводно је чак и Оливер Кромвел преспавао једну ноћ у гостионици током енглеског грађанског рата.

Некада је био препознат као најстарији паб у Енглеској и по Гинисовој књизи рекорда, али та титула више није активна, рекла је представница Гиниса за Си Ен Ен.

- Та титула је повучена 2000. године када је постало јасно да је није могуће у целости проверити - рекла је она у саопштењу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".