До инцидента је дошло прекјуче када је, док је човек шетао уз помоћ свог пса водича, стафорд изненада налетео на њих и ухватио човека за ногавицу.

- С обзиром на то да су белгијски овчари јако дисциплиновани и привжени свом власник, пас је кренуо да заштити човека, а тада је помахнитали стафорд кренуо у крвави напад и почео је да уједа белгијског овчара. Дословно га је кидао - каже један очевидац немилог догађаја.

Он додаје да су људи, који су се затекли код паркића, покушали да помогну несрећном човек и његовом псу, али да је тада пас нападач напао и повредио и једну жену.

- Стафорд је након тога побегао испод оближњег паркираног аутомобила и ту се скривао више од пола сата. Полиција, коју су узнемирени грађани позвали, убрзо је стигла али нису могли никако да дођу до пса - каже саговорник и додаје да је стафорд изненада изашао и затрчао се право ка парку, у ком је у том тренутку било око 20 малишана.

Фото: Архива Новости

 

- Један од полицајаца ставио је брзо заштитне рукавице, а крволочни пас је тада кренуо према парку пуном деце. Није више било времена за чекање, деца су била у опасности. Полицајац је скочио на леђа стафорду и успео је да га задржи до доласка Зоохигијене - препричао је човек који се затекао у том моменту на Звездари.

- Да тај полицајац није тако поступио ко зна шта би било! Сигурно би стафорд напао децу. Свака му част, захваљујући њему избегнута је трагедија - рекао је овај Београђанин.

Како даље наводи, Зоохигијена одвела је стафда. Он је чипован, тако да ће се утврдити ко је власник. Иначе, како кажу очевици, док је трајала драма, власник стафорда се није појављивао.

- Белгијски овчар одведен је у ветеринарску амбуланту у којој се полажу сви напори да се спасе живот овом храбром псу, који је тешко повређен у стравичном нападу.

(Курир.рс)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".