На теретном броду, који је у недељу у јутарњим часовима пристигао у Ђенову, налазило се око 450 килограма дроге, преносе италијански медији. Ухапшени су Кулмву Камалу и Фабију Папеу, мушкарци затечени на лицу места, док је један од њих покушавао да из контејнера у којем се налазила дрога изнесе торбе.

 

 

На теретњаку МСЦ Аделаиде пронађено је и беживотно тело Србина (50) са пререзаним грлом.

Смрт спрског држављанина истражује италијанска полиција, а не искључује се и могућност самоубиства. Напротив, његове колеге поморци тврде како је Србин сам себи одузео живот.

 

 

Међутим, тамошњи медији пишу како локална полиција истиче да тренутно не постоје докази који би повезивали ова два догађаја - смрт српског морепловца и пронађену дрогу на теретњаку. Упркос томе, постоји одређена сумња повезаности ових дешавања, поготово уколико се узме у обзир вредност заплењене робе, која се процењује на око 30 милиона евра.

Локални портал "genova24" пише и о сведочењу колеге који је видео како је наводно српски поморац сам себи пререзао врат. Он је полицији наводно рекао како је "одузео Србину нож одмах након што је себи наудио". Ипак, полицију буни што још нису пронашли нож или секач, жилет којим је самоубиство или убиство извршено.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".