Новак Ђоковић је почетком године добио "медицинско изузеће" са којим му је био омогућен улазак у Аустралију, међутим тамошње власти су ту гаранцију одбиле, укидајући му визу. Најбољем тенисеру света је усвојена жалба на суду, али је министар за имиграције Алекс Хоукс искористио дискреционо право и поново укинуо визу спрском асу. Ђоковићева жалба на ту одлуку отишла је пред Федерални суд, али овог пута му је забрана останка у Аустралији потврђена, с обзиром на то да је окарактерисан као "опасност по јавно здравље" Аустралије.

Епидемиолог и члан кризног штаба др Предраг Кон приликом гостовања у Јутарњем програму Прве прокоментарисао је "случај Ђоковић".

- Испратио сам, ја сам рекао само да ми је жао што нисам имао прилике да разговарам са њим пре него стекне нека уверења и да му желим све најбоље. Не види се у извештају како су искористили тај мој статус, али не знам да ли овде има неко ко није његов навијач, тако да Новаку желим све најбоље. Прокоментарисао сам да није у духу здравственог правилника што га нису пустили, што не значи да није право, као држава имају право да обезбеђују границе - навео је Кон.

- Остајем при истом ставу о вакцинацији. Највише бих волео да игра тенис и да нема проблема, посебно јер долазе велики турнири, поштујем шта каже Новак Ђоковић, тако је одлучено - вакцинација је добровољна и не разумем на који је начин могао да буде јавна здравствена опасност - закључио је епидемиолог.

Новак Ђоковић учествоваће на турниру у Дубаију крајем овог месеца, али, поред тога, његов такмичарски календар није познат, као и то да ли ће наступити на предстојећим гренд слемови, с обзиром на то да државе организатори захтевају вакцину за улазак у земљу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".