Полиција и албански медији преносе да је тинејжер Флоријан Первати (17) из села Манати које се налази на око 60 километара од Тиране, упуцао свог комшију (65) 24. јануара због, како се сумња, крвне освете. Он се сам пријавио у полицијској станици након извршеног злочина.

Первати је имао само четири године када је његов отац Гјон убијен 2009. године. Ноћ пред смрт, Гјон је пио ракију и пуцао изнад кровова комшија, наводе албански портали. Комшије су одговориле на ово тако што су га упуцали, убивши га на месту, а онда побегли у аутомобилу. Том приликом је рањен и Гјонов најстарији син. А, да трагедија нема краја, мислећи да јој је и син поред мужа убијен, Перватијева жена (40) је у очају попила отров и убила се.

Флоријан, који је у то време био дете, није присуствовао овим страшним сценама, али је све приче чуо од свог деде током одрастања. Перватијева породица се није сагласила са тим да ступе у примирје са породицом убица, које су након одслужених неколико година иза решетака, напустиле земљу.

Зато је Флоријан, прошлог понедељак, одлучио да освети своју породицу тако што је убио брата крвника - комшију старог 65 година. Локални медији преносе да је Флоријан био усамљен након што му је деда умро, а најстарији брат се налази у затвору из непознатих разлога. Али, сада му прети минимум 30 година затвора за убиство, јер је казна пооштрена последњих година како би се спречиле даље крвне освете. На хиљаде Албанаца је изгубило животе у крвним осветама, а често су жртве злодела мушкарац и њихове жене и деца.

(Мондо)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".