На једном је исписана срамна и претећа порука усмерена против Срба, али судећи по њеном садржају и Јевреја, Рома и других народа.

„Нож, колац, Јасеновац“, исписао је, за сада, непознати аутор.

Графити су се појавили само дан након обиљежавања Међународног дана сећања на жртве Холокауста где су на најбруталнији начин убијани Срби, Роми, Јевреји.

У логору Јасеновац на најсуровије начине убијено је 700 хиљада невиних људи.

На другом графиту аутор је прешарао мапу Републике Српске.

Градоначелник Источног Сарајева, Љубиша Ћосић, у изјави, каже да је ово ко зна која по реду увреда коју нам, посљедњих месеци, шаљу становници Сарајева инспирисани, да ли властитим размишљањем или утицајем политичког Сарајева.

– Питање је да ли је то истинска порука коју нам шаље мултиетничко Сарајево, је ли то порука суживота и заједништва у БиХ или је ово порука једне реалности коју живи БиХ, а која се зове огромна мржња према српском народу и свему што је у Републици Српској – каже Ћосић.

Фото: Архива Новости

 

Ћосић додаје да ће, на ломљење плоче на Врацама, махање заставама, исписивање графита, Источно Сарајево одговорити мирно, људски и цивилизовано.

Градоначелник Источног Сарајева поручује да су у Источно Сарајево и Републику Српску сви добро дошли, те да ове провокације неће омести развој Источног Сарајева и Републике Српске.

(Вјечерњеновости.ба)