Потрага за Матејем Перишем (27) из Сплита који је нестао у Београд у ноћи између 30. и 31. децембра траје 28 дана, а према речима министра Вулина, полиција је јуче претраживала Велико ратно острво.

– Лоши су временски услови хладно је. Радимо оно што струка тражи, струка каже да пратимо реку и пратићемо је док не будемо дошли до истине – истакао је данас министар.

Међутим, ово је све подсетило на нестанак познатог српског кувара у Хрватској.

Фото: Јутјуб принтскрин/МУП РС, Фејсбук/Добровољно ватрогасно друштво Палилула Београд

 

 

Наиме, Дејан Маркус (44), кулинарски стручњак познат из емисије “Кувати срцем”, био је нестао 7. фебруара 2020. године у Загребу и за њим се трагало читавих седам дана.

Срећом, за разлику од Матејеве, Маркусова породица је макар сазнала шта се са њим догодило већ 13. фебруара те године.

Последњи пут с Маркусом су пријатељи контактирали дана када је нестао, а Дејанова сестра Јелена, која живи у Београду, окренула је на стотине телефона у покушају да брату уђе у траг.

У стану у којем је боравио на Трешњевци остале су му све ствари, фрижидер је био пун. Једино није било личних докумената и мобилног телефона са хрватским бројем.

Фото: МУП/Јутјуб принтскрин

 

 

Како су медији писали тада, није било познато више детаља, српски кувар је пронађен и незванично се налазио у затвору. Он је ухапшен због сумње да је кријумчарио дрогу у аутомобилу.

У његовом аутомобилу је пронађено три литра амфетамина. Маркус је у јулу прошле године осуђен је у Хрватској на две године затвора и новчану казну од око 13.300 евра због шверца дроге. Како је тада пренео хрватски Јутарњи лист, кувар је осуђен пошто се нагодио са УСКОК и признао кријумчарење кокаина и амфетаминског уља.

Матеј Периш је нестао уочи Нове године и за њим се трага већ четири недеље од нестанка. Српске полицијске снаге не одустају и даље и трагају за њим константно, надајући се да ће Сплићанина пронаћи.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".