Покушај кријумчарења семена дроге откривен је када је на ред за контролу на улазу у Србију пристигао ''туарег'' румунских регистарских ознака са приколицом на којој је био шлепан други аутомобил. Возилом је управљао држављанин Румуније (38) који је, као и његов сапутник, цариницима рекао да нема ништа да пријави.

 

Међутим, током детаљне контроле која је уследила, прегледано је све, укључујући и аутомобил који се налазио на приколици. Управо је испод резервног точка тог аутомобила, за који се као власник пријавио сувозач, пронађена једна пластична провидна кеса у којој се налазила биљна материја карактеристичног мириса, марихуана.

Даљим претресом, у сарадњи са екипом за увиђаје полицијске станице Прешево, у пртљажнику је испод поклопца за алат пронађена и једна папирна кеса оргиналног паковања у којој се налазила биљна материја тамно зелене боје за коју се сумња да се ради о семену биљке канабис, за коју се као власник изјаснио возач.

Мерењем на електронској ваги установљено је да је тежина кесе са биљном материјом 40 грама, док је укупна тежина семена те биљке била 791 грам.