Глумац Џон Крајер (56), који је тумачио улогу Алана Харпера, Џејковог оца, није се превише експонирао у јавности ни када је био на врхунцу популарности.

Крајер је практично одрастао у позоришту, будући да су му родитељи били глумци на Бродвеју. Како је својевремено сам открио, у једном од ретких интервјуа, од малена је "желео да буде део тог магичног глумачког света".

Прву запаженију улогу на филму остварио је 1986. у тинејџерској романтичној комедији "Лепотица у ружичастом", а онда су уследили филмови "Супермен 4" и "Усијане главе" (у којима је такође играо са Чарлијем Шином).

Пажњу јавности је скренуо на себе играјући једну од главних улога у популарном ситкому "Два и по мушкарца". Реч је о улози која ће му дефинитивно обележити каријеру.

Прва епизода серије "Два и по мушкарца" емитована је у септембру 2003, а последња у фебруару 2015. године. Још током снимања, писало се да је Крајер почео да губи косу, због чега су морали спрејем да му прскају теме како би покрили недостатак. У међувремену је и оћелавио.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

 

Међутим, иако је у "Два и по мушкарца" глумио лика који нема среће у љубави, у стварном животу је срећно ожењен новинарком Лисом Џојнер, са којом има усвојену ћерку. То му је други брак, а раније је био ожењен Саром Тригер, са којом има сина.

После завршетка серије "Два и по мушкарца“ Крајер је написао мемоаре (пун назив "So that Happened by Jon Cruer") о свим стварима које су му се догодиле током тридесетогодишње глумачке каријере.

- Чарли никада није био бунтовни предводник, герилац који се борио против успостављеног поретка. Био је само момак који је гледао да добије све што је икада желео. Чак је једном приликом неком послао поруку садржине: 'Мислим да су погрешном типу дали превише новца - записао је у мемоарима о свом колеги Чарлију Шину.

У јулу прошле године, Крајер је виђен на снимању последње сезоне серије "Supergirl", у којој глуми бизнисмена Лекса Лутора.

С обзиром на садашњи изглед и велики глумачки таленат који поседује - нема сумње да му је улога Лутора баш "легла".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".