Својевремено је за домаће медије говорила о томе како је наследницама Атини и Ники ојаснила (не)постојање Бога, пише "Србија данас".

- Ники и Атини сам објаснила шта значи Бог... Рекла сам им да је то једна колективна шизофренија, да људи виде једног чику на небу ког нико никад није видео. То је у психоанализи шизофренија! Како објаснити постојање нечега што нико никад није видео сем тако? - навела је Јелена.

На Божић 2021. године своју припадност и веровање певачица је овако објаснила:

- Иако сам атеиста, са задовољством учим децу традицији насшег народа али и традицији Словеније, Хрватске, Босне, Косова, Црне Горе, Аустрије... јер у нама тецче крв свих тих народа - написала је Јелена уз објаву. - Отац ми је Србин, мајка Словенка, један деда из Лике, други из Словеније, једна бака из Босне, друга са Косова, прабаба Аустријанка... сшта сам онда ја? Ја сам ЧОВЕК. И волим и поштујем све вере и нације...јер кад се све сабере и одузме, кад је фрка - ми смо сви ИСТИ. Једина подела је у нашим главама. Према томе, будите добри ЉУДИ и учите своју децу правим вредностима. Они су боља будућност.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zona sumraka (@zona.sumraka)

Упркос чињеници да се изјашњава као атеиста, Јелена је ипак пристала да се венча у православном храму за свог бившег супруга, Бојана Карића. Снимци са те церемоније често се користе на друштвеним мрежама како би се показало да је Јелена много пута током живота "мењала плочу".

Поред тога, занимљиво је да се певачице у једној изјави, такође на тему религије, изјаснила као фолк певачица, мада се данас представља као поп извођач.

- Не верујем у бога, јер ме је поп још као малу истерао из цркве. Зато ја певам фолк, а не поп музику - признала је тада Јелена новинару Вањи Булићу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".