Наиме, друштвеним мрежама су почели да круже клипови који су првобитно постављени на његов Јутјуб канал, а на којима се види како Ненад "истерује ђаволе" из видно узнемирених људи.

Клечећи или седећи над "запоседнутом особом", Пауновић изговара молитве, прска их светом водом или додирује крстом, све у циљу да из њих "избаци нечастивог", док, по свему судећи, шарлатанском праксом из њих избацује само динаре, пише "Блиц".

Ако сте се питали како у реалности изгледају снимци које сте можда гледали у холивудским блокбастерима "Истеривање ђавола из Емили Роуз" или "Предсказања", принцип је, макар у Ненадовом случају, исти.

Фото: ТВ Хепуи принтскрин, Јутјуб принтскрин/Ненад Пауновић

 

 

"Запоседнути" људи вриште, бацакају се и причају на неком неразумљивом језику, док Ненад стоји над њима и чита молитве, вршећи обред "истеривања ђавола".

Према његовим речима, доста њих и не зна да је запоседнуто, а што се његових "моћи" тиче, каже да су дар од Бога, баш попут симбола који му се појављује на челу током Богојављања, Ускрса и Божића.

У разговорима за медије, Ненад је причао како је све наводно открио случајно, кроз снове "у којима су му се указивале силуете". Након тога, дошло је и до првог егзоцеризма. Наиме, када је ставио длан на чело једне жене, она је наводно почела да вришти.

- Отишла је кући, а мени је ту исту ноћ дошла силуета у снове и рекла да се не бојим и да та жена у себи има нешто нечастиво, узми то и то уради и биће јој боље. Позвао сам ту жену сутрадан, која је једва од страха нашла снаге да дође. Ставио сам руку на њу и она је пала доле. После тога сам почео да читам молитву, где је она почела да вришти и прича чудним језиком. Окретала је своје зглобове и био сам уплашен, али сам наставио да читам. У једном тренутку је само све престало и следећи пут кад сам ставио руку на њу све је било нормално - тврдио је Ненад убеђујући медије.

Фото: ТВ Хепуи принтскрин, Јутјуб принтскрин/Ненад Пауновић

 

 

Оно што је фрапантно и забрињавајуће јесте чињеница да људи заиста долазе код њега на "истеривање ђавола", и то за разне менталне и физичке бољке уместо да се обрате лекарима или специјалистима. На видео снимцима који се налазе на његовом каналу а има их преко 20, могу се видети подједнако и мушкарци и жене, који под претпоставком да им он може помоћи, пристају да он врши исцениране обреде над њима.

Ипак, иако тврди да поседује "моћи и вештине", као и да му се крст на челу појављује сам до себе, Ненад је у разговору за медије рекао да никада није био верник фанатик.

- Има милион људи који спавају по црквама, манастирима... Немају никакву могућност, а ето ја сам ово добио. Мени је живот био сасвим другачији пре овога, био сам несташан, али сада сам потпуно други човек. Ником се више не правдам, а и даље има људи који мисле да ја ово сам радим, да се сечем. да тако кажем. Кад све ово прође, ја нећу имати никакав ожиљак, рана је сад дубока и то може да се види.

И док он прича да се посветио вишем позиву, његови суграђани имају другачије мишљење.

Фото: ТВ Хепуи принтскрин, Јутјуб принтскрин/Ненад Пауновић

 

 

- Сви га по Панчеву знамо. Некада се издавао за опасног момка, а сада иде около и тобоже истерује ђаволе. Млати фине паре, како чујем, људи у свашта верују а чуо сам да се дружи и са крими ликовима из деведесетих, бизаран лик скроз - прича Петар И. из Панчева за "Блиц".

- Знам га из града, а прича се о њему и по нашем селу. Како о њему причају, мислила сам да је нека ријалити звезда. Ја сам из побожне породице и то што он ради везе са црквом нема. Жао ми је и тих људи који њега зову уместо да потраже праву помоћ - каже Весна О. из Качарева.

Док је свакоме јасно да снимци на његовом Јутјубу и Инстаграму могу да буду чиста глума у сврху промоције, то не умањује чињеницу да се многи људи полакоме на такве тврдње па би уместо истеривања ђавола било прече прво истерати закон.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".