Матејев отац Ненад и даље не губи наду. Чини све да дође до истине и да сина врати кући.

- Битно ми је да потрага и даље траје и да се он пронађе - рекао је Ненад за хрватске медије.

Отац несталог младића из Хрватске каже да му је сигнал са мобилног телефона давао наду да ће Матеја наћи на Великом ратном острву.

Ненад Периш је од почетка причао да мисли да Матеј није трчао без циља. Каже да његов син није зимогрожљив и да је зими знао често, кад нису екстремно ниске температуре, да иде напоље.

 

- Тад је у Београду била висока температура за то доба године. Матеј је имао кратке рукаве испод јакне, био је у том клубу, и вероватно није облачио због тога и кошуљу. То што је изашао напоље, помислио сам као родитељ, иако можда нисам у праву, јесте да је мислио брзо да се врати, или је можда била гужва на гардероби. Не би сигурно оставио јакну у клубу, да не дође по њу - прича Периш.

Отац каже да је Матеј код себе требало да има нешто новца.

- Мислим да је имао око 50 до 70 евра. Да ли је то било довољно да плати пиће које су пили тамо, не знам. Картица није била код њега. Картица је сад код мене - прича Ненад Периш и додаје да не зна да ли је његов син хтео да иде до апартмана у ком је одсео по још новца.

Говорећи о пријатељици којој се Матеј последњи пут јавио, Периш је поновио да су прозивке које су јој упућене на друштвеним мрежама непотребне.

- Непотребне су и претеране. Верујем и Матејевим пријатељима и тој пријатељици. Верујем да би урадили све да би Матеја пронашли. Бацање блата на некога у овако тешким тренуцима ником не треба - рекао је Периш.

Док је говорио о болу док се не реши случај нестанка његовог сина, неутешном оцу кренуле су сузе.

- Имам своју породицу, која пати због свега овога и на то сам концентрисан и морам да, уз велику жељу да пронађем Матеја, сачувам мир своје породице - рекао је Периш.

Говорећи о подршци коју добија од јавности Ненад Периш је рекао да је веома захвалан.

- Можда сам ирационалан, пустите ме да сањам о томе, сигурно ће се ствар решити, али тај чин познатих и непознатих људи, пријатеља којих има јако пуно... Можда их често и не спомињем, али стварно, има пријатеља који су урадили невероватне ствари за мене. Рекао сам им да им се не би могао одужити ни за пет живота. Све то помаже. Али, на крају свега, када угасите светло, остаје само то да нађете Матеја, само ми је то жеља и бићу најсрећнији човек на свету - рекао је Периш.

Отац несталог младића каже да се понекад запита шта се заиста догодило.

- Питам се, какав је ово интерес, шта се заправо догађа, у страној сам земљи, ту сам са људима које не познајем, не знам где ми је син... Ту је нека вода у коју гледам, мутна је, да ли је он унутра... То је један кошмар који рационално не можете посложити... Увече, пре него што одем да спавам, помолим се Богу за сутра, и тако већ двадесет и колико дана - каже неутешни отац.

Ненад Периш да свакодневна неизвесност страшна.

- Пуно људи је пре мене имало оваквих проблема, можда неко и после мене буде. Узми крст и носи га, покушај да будеш добар човек. Мислим да је скупа ова енергија због Матејеве доброте, који је изузетно добар момак - рекао је Периш са сузама у очима за ХРТ и поручио да се нада да ће се у Хрватску вратити са Матејем.

Подсетимо, Матеј Периш нестао је у Београду у ноћи између 30. и 31. децембра, од тада за њим траје непрекидна потрага.

(Телеграф)