Ћиро би свима желео да поручи да је потребно у младости мало више мислити о старости.

- Ово није нимало симпатично што ћу рећи, али желио бих да упозорим младе људе док су још млади да мисле на старост. Ја сам биће које је највиталније године прошло у сиромаштву, прошао сам емиграцију, гладан био, смрзнут био, и схватио сам нешто што стално пропагирам и почињем да будем антипатичан због тога, али ја ћу и даље истину говорити. Сви кажу здравље, а Ћиро Блажевић каже - да здравље, али и најздравији човек без новца је готова болест. Мене Бог као да је чуо па ми даде рак простате, а ја и даље пропагирам новац, па ми даде меланом, па сад трећи пут ми опет даде рак. Ја мислим да би било време да вичем: 'Боже, најважнија је вера', али ја не могу да лажем ни Бога - искрен је Ћиро.

Фото: Н. Параушић

 

 

Славни фудбалски стратег проговорио је и о улози вере у свом животу.

- Јадни су они који не верују. Ја чак верујем да су у задњој утакмици горе анђели изгубили против ђавола, а кад ја дођем горе, да водим анђеле, готови су ђаволи. Шта ми је било да ово кажем. Ја сам био добар тренер и то је само што сам знао - рекао је скромно по многима и најбољи тренер, па ипак признао: - Данас могу рећи без срама, да сам био најбољи тренер, јер сам цео свој живот томе посветио и никад се ништа није случајно десило.

Поновио је да се не боји смрти и да зна да ће и горе направити фудбалску екипу. Отворено је проговорио и о својој борби с карциномом.

Фото: Н. Параушић

 

 

- Ја сам Богу захвалан што још није допустио да будем потпуно сед. Људи су седи већ са 40 година, а ја имам 87 и нисам још сед. Давно сам морао да будем сед јер сам таквих потешкоћа и неправди у животу имао тако да је то све ипак у генетици. Али мислим да ћу за месец дана, ако будем жив, бити потпуно сед, јер ова терапија коју узимам ће се побринути за то и страшно сам знатижељан какав ћу бити. Не бих желео да ико жали за мном, имао сам испуњен живот и одлазим спокојан. Што је то дивно! То је таква једна привилегија и зато свима поручујем да буду добри. То је реципрочно, јер ја уистину волим људе, не правим разлику између овог или оног, напротив, лакше поклањам своје време онима који су незначајни, него онима који су јако значајни, иако имам ту дозу куртоазије према свакоме. Нико не може да каже да се Ћиро прави важан, то је једна констатација коју ја заиста не заслужујем - поручио је славни стручњак.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".