Ђоковић је у аустралијској, али и не само тамошњој јавности, приказан као "антиваксер", човек који "својим понашањем стварно угрожава друге", у Мелбурну се о њему писало као "богаташу који је умислио да може да заобиђе правила која важе за све", па су се тако саткане поруке шириле планетом у свим правцима.

Али, Новак Ђоковић не само да то није, већ је своју хуманост, па и у пандемијским данима, више пута показивао.

То, наравно, знају они који га знају, а и они који редовно прате његове активности, а сада је на ту тему Америци "решила да отвори" очи тамошња звезда тениса, Крис Еверт.

Евертова је двапут освојила Аустралијан опен, на Ролан Гаросу је чак седам пута победила у појединачној, а и двапут у конкуренцији женских парова. Има и три титуле с Вимблдона у синглу (и једнуу дублу), а на Ју-Ес опену је шампионка била шест пута, од 1975. до 1982. Ова 67-годишњакиња, која је на 56 одиграна гренд слем турнира чак 52 пута играла у полуфиналу, једна је од највећих тенисерки у историји, па када она нешто каже, "белим спортом" то одјекује. А и њеном Америком, у којој је веома поштована, а однедавно се и врло пажљиво посматрају све њене објаве јер је баш у јануару 2022. саопштила да има карцином јајника.

И, управо она је подржала Нолета, позвавши све своје пратиоце на друштвеним мрежама да погледају снимак који има наслов "Ово је Новак Ђоковић"

У питању су исечци из извештаја страних медија о томе како је Новак помагао и Србији, и Италији, и другим земљама у пандемијској невољи, и како је организовао да се на турниру који је одржао у Београду, свако ко жели може да се вакцинише против коронавирусом. На снимку се види и како је помагао Аустралији, када су је задесили страшни пожари пре две године, и како се одрекао дела зараде од наградног фонда на Аустралијан опену, како би више добили тенисери који рано испадну с турнира...

Све у свему, једно право "отварање очију" онима који су потпали под утицај оних медија - који су Ђоковића приказивали искључиво као некаквог негативца током његове аустралијске драме окончане протеривањем.

(Новости)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".