Омиљене су у биоскопу или док гледате филм код куће. Познате су као нискокалорична грицкалица која је одлична за "чување линије"

Једино што кокице чини калоричним јесу зачини које користите, а оно у чему заиста можете погрешити јесте да једете кокице из микроталасне пећи, односно да једете готове. Важно је да док их припремате избегавате претерано стављање уља.

Калорије У 100 грама кокица има 374 калорије. Кокице су заправо зрна кукуруза која су "експлодирала", реч је о житарици целог зрна, које смањују ризик од развоја хроничних болести. Колико су калоричне зависи од количине уља или путера с којом их припремате. Најмање калорија имају, а самим тим су и најздравије, кад их припремате с мало соли.

Богате антиоксидансима Нутриционисти се слажу да су кокице идеална ужина. То је једина намирница која садржи цело, необрађено зрно. Све друге житарице су обрађене и помешане са другим састојцима, па чак и ако се рекламирају као "цело зрно" - то се односи само на 51 одсто масе. Изузетно су здраве јер садрже велику количину антиоксиданаса и влакана, што значи да су веома делотворне у заштити од различитих болести. Имају велики удео различитих витамина, попут Б, А, Е, К, а богат су извор фолата, рибофлавина, нијацина, тијамина, гвожђа, калијума и цинка.

Рецепт за здраву припрему кокица:

Потребни су вам кукуруз, со, уље по избору. Купите необрађена зрна кукуруза, која можете пронаћи у било којој продавници. Ако имате апарат за кокице, није вам потребно уље јер кокице неће загорети, потребно је само зрна кукуруза ставити у апарат. Ако немате апарат, на исти начин их можете припремити и у поклопљеној шерпи, али у том случају потребно је само непрестано трести је како се не би залепиле за дно или загореле. Исто тако можете их припремати с мало уља, али одаберите неко које има мање калорија. Посолите тек толико да кокице не буду неукусне.

 

(Курир)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".